Uutiset

Juha Salo odotetusti Lopen juhlarallin voittoon

Karkkilan Juha Salo oli nopein Lopen seudulla ajetussa Kaloppi-rallissa. Jussi Vainonpää jäi lopulta 46,8 sekunnin päähän. Nuori ajajalupaus Atte Kivioja oli kolmas ennen kokenutta Jarmo Mikkosta.

– En oikein saanut kunnon lyöntiä päälle. Meni ajoittain ajeluksi, kun se ihan viimeinen puristus puuttui, Salo myönsi.

– Mutta oli ehdottomasti hyvä testikisa. Kallisarvoisia kilometrejä tuli ja nähtiin, että auton kanssa on taas edistytty. Toki töitä on vielä paljon, mutta on se nyt parempi kuin talvella, Salo vertasi.

– Tauolla huomasin, että oli aika paljon eroa taakse, joten emme vaihtaneet edes renkaita. Ajoin supersofteilla koko kisan, vaikka tiet olisivat edellyttäneet kovempaa rengasta. Niillä olisin saanut vielä loppuajasta 10-15 sekuntia pois, Salo arvioi.

Salo iloitsi sitä, että Lopen ja Karkkilan yhteistyön 50-vuotisjuhlakisa oli saanut paljon yleisöä liikkeelle.

– Reitin varrella oli todella paljon kansaa. Oli hienoa ajaa sellaisen yleisömäärän edessä, Salo hymyili.

Rallin avauserikoiskokeella Salo näytti saavan todellisen yllätyshaastajan. Parkanolainen Kristian Kiviniemi, 22, hävisi Salolle ainoastaan 1,9 sekuntia. Nuorukaisen haasteet loppuivat kuitenkin jo toiselle erikoiskokeelle.

– Oli vähän hölmö virhe. Ajolinjan haku meni leveäksi ja teimme ylimääräisen pussin mutkan loppuun. Siitä auton perä sitten putosi ojaan ja peli oli pelattu, Kiviniemi kertasi.

– Tämä oli urani ensimmäinen kunnon töksy. Jossain vaiheessa sen on pakko tulla ja nyt oli tuuria matkassa, että edessä oli pehmeä pelto ja ettei auto lähtenyt pyörimään. Nyt on neljä viikkoa aikaa korjata vauriot ennen kesän ensimmäistä SM-rallia, Kiviniemi laski.

– Kisa kyllä alkoi yllättävän hyvin. Tehtiin viikko sitten pieniä muutoksia autoon ja oli tarkoitus lähteä rauhassa liikkeelle. Olin todella yllättynyt, että ykkönen tuli niin hyvin ja olimme lähellä Saloa, Kiviniemi mietti.

Ralliin starttasi peräti 177 autokuntaa. Kansallisessa F-ryhmässä loppilainen Joonas Kolehmainen piti pintansa ennen saman pitäjän Jari Toivosta. Toivonen jäi lopulta 13 sekunnin päähän. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic