fbpx
Uutiset

Juha Sipilä luopuu keskustan puheenjohtajuudesta syksyllä: "Vaalitulos ei jätä minulle mahdollisuuksia"

Keskustan puoluehallitus päätti kutsua syyskuulle koolle ylimääräisen puoluekokouksen, jossa puolue valitsee Juha Sipilälle seuraajan.
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä aikoo astua syksyllä sivuun puolueen puheenjohtajan tehtävästä. Sipilä ilmoitti asiasta tiistaina blogissaan. Kuva: Mauri Ratilainen Com.Pic- Kuvatoimisto
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä aikoo astua syksyllä sivuun puolueen puheenjohtajan tehtävästä. Sipilä ilmoitti asiasta tiistaina blogissaan. Kuva: Mauri Ratilainen Com.Pic- Kuvatoimisto

Kansanedustaja Juha Sipilä aikoo luopua keskustan puheenjohtajuudesta syksyllä. Sipilä kirjoittaa päätöksestä tiistaina julkaistussa blogikirjoituksessaan.

Syyksi hän ilmoittaa keskustan historiallisen huonon eduskuntavaalituloksen.

Sunnuntaina pidetyissä vaaleissa puolue menetti kaikkiaan 18 kansanedustajaa ja putosi Sdp:n, perussuomalaisten ja kokoomuksen jälkeen neljänneksi suurimmaksi puolueeksi.

– Vaalitulos ei jätä minulle mahdollisuuksia, kirjoittaa Sipilä.

Sipilä kertoo, että keskustan puoluehallitus päätti hänen ehdotuksestaan kutsua syyskuun 9. päivänä koolle ylimääräisen puoluekokouksen, jossa puolue valitsee uuden puheenjohtajan.

– Hoidan puheenjohtajan tehtävää siihen saakka. Teen sen sydämestäni ja suurella kiitollisuudella keskustaa ja keskustalaisia kohtaan, hän kirjoittaa.

“Vaalitulos käydään huolella läpi”

Keskustan kannatus oli eduskuntavaaleissa 13,8, kun vielä vuonna 2015 se oli 21,1. Vaali-iltana Sipilä myönsi puolueen olleen vaalien suurin häviäjä ja olleensa tulokseen pettynyt.

Sipilä kertoo tiistaina blogissaan, että puolue aikoo käydä huolella läpi syyt kannatusalhoon.

– Puolueiden puheenjohtajat ja varsinkin pääministeri kuluvat nopeasti puolueensa keulakuvina. Näin on käynyt minullekin, hän toteaa.

Sipilä on tällä hetkellä Suomen pääministeri, tosin maaliskuusta lähtien hän on johtanut toimitusministeristöä.

Menot