Uutiset

Juhana Vartiainen Suomen Pankin johtokuntaan hakijoiden joukossa: "Yritän auttaa Suomea taloudellisesti kaikin tavoin"

Suomen Pankin johtokunnan jäsenen virkaan hakee yhteensä 13 henkilöä. Pankin <a href=”https://www.suomenpankki.fi/fi/media-ja-julkaisut/tiedotteet/2018/suomen…”>mukaan</a> heistä kaksi ei halua nimeään julkisuuteen.

Hakijoiden joukossa ovat muun muassa Ilmarisen johtaja Jaakko Kiander sekä Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n johtokunnan varajäsen Kimmo Virolainen.

Myös kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok.) pyrkii johtokuntaan. Aiemmin keväällä Vartiainen haki Suomen Pankin pääjohtajan paikkaa. Johtoon valittiin odotetusti johtokunnan varapuheenjohtaja Olli Rehn.

Lännen Media tavoitti Vartiaisen Kanadasta.

– Ne ovat tärkeitä tehtäviä Suomen kannalta. Yritän auttaa Suomea taloudellisesti kaikin tavoin, Vartiainen perusteli kiinnostustaan pankkivirkoja kohtaan.

VATT:n ylijohtajana toiminut Vartiainen luopui Sdp:n jäsenyydestä ja lähti kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi keväällä 2015. Hänet valittiin Helsingin vaalipiiristä 11 436 äänellä.

Kokoomuksen tuolloinen puheenjohtaja Alexander Stubb <a href=”https://www.verkkouutiset.fi/stubb-yllatysehdokkaasta-kokoomus-on-saanut…”>luonnehti</a> Vartiaista ”valovoimaiseksi työmieheksi” ja kertoi Vartiaisen nousevan puheenjohtajan talous- ja työllisyyspolitiikan neuvonantajaksi.

Vartiaisen mukaan muihin tehtäviin pyrkiminen ei tarkoita, että hän olisi millään tavalla turhautunut nykyisiin tehtäviinsä. Kansanedustajan tehtävää hän pitää myös hyvin tärkeänä.

– Suomen ongelmat eivät ole poistuneet.

Kevätkauden aikana keskustelua on herättänyt kansanedustajien vapauttaminen kesken vaalikauden toisiin tehtäviin. Vartiainen ei ota kantaa tähän problematiikkaan,

– Arvioikoot muut sitä.

Vartiainen ei ennakoi etukäteen, suostuisiko eduskunta vapauttamaan hänet tehtävistään. Myöskään politiikassa jatkamista hän ei sulje pois.

– Kestävyysvaje on vielä ratkaisematta ja työllisyysaste liian alhainen.

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic