Uutiset

Juhannussää näkyy pelastustehtävissä – Kaksi kuollut vesillä, salamat sytyttäneet tulipaloja

Useita savusaunapaloja ympäri Suomea
Kuva: Sara Aaltio
Kuva: Sara Aaltio

Juhannusaattona vesillä on sattunut kaksi kuolemantapausta. Ukkoset ja juhannussaunan lämmitykset ovat puolestaan sytyttäneet tulipaloja, mutta niissä on pelastuslaitosten tietojen perusteella ainakin toistaiseksi vältytty henkilövahingoilta.

Pöytyällä Varsinais-Suomessa 67-vuotias mies hukkui lampeen, poliisi kertoi. Hälytys tuli Ordenojantielle iltapäivällä ennen kello viittä. Poliisi ei epäile rikosta.

Petäjävedellä Keski-Suomessa kuoli puolestaan uimassa ollut, vuonna 1952 syntynyt nainen, pelastuslaitos kertoi. Nainen oli ollut miehensä kanssa uimassa saunasta Ylä-Kintauksen järvessä. Mies oli lähtenyt aiemmin uimasta saunaa kohti ja havainnut tilanteen, kertoi päivystävä palomestari.

Naista yritettiin elvyttää, mutta hän kuoli. Pelastuslaitoksen tiedossa ei heti ollut, oliko kuolinsyy hukkuminen vai esimerkiksi sairauskohtaus.

Pariskunta oli ollut vieraana kesämökillä. Hälytys pelastustehtävästä tuli kello puoli kuuden aikaan illalla.

Juhannusaaton menoliikenne sujui puolestaan verraten rauhallisesti.

 

30 palomiestä sammutti saunaa saaressa

 

Saunan lämmityksestä alkunsa saaneita paloja on ollut useita ympäri Suomea. Pirkanmaalla yhtäaikaiset savusaunapalot Pälkäneellä ja Ylöjärvellä aiheuttivat kovan kiireen. Pirkanmaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että iltapäivällä oli hässäkkää, koska kaikki tehtävät sattuivat samaan aikaan.

Pälkäneellä sammutusta vaikeutti se, että sauna paloi saaressa, 800 metrin päässä mantereelta

–  Saaressa oli ainakin 30 palomiestä sammuttamassa, kertoi Pirkanmaan pelastuslaitoksen palomestari Toni-Pekka Ohtonen tilanne- ja johtokeskuksesta.

Savusaunat saivat palovaurioita myös Pieksämäellä ja Ilmajoella. Lisäksi rantasauna kärsi palovahinkoja Porvoossa.

Pohjois-Karjalassa Valtimon Tetrivaarantiellä salama sytytti palamaan omakotitalon saunarakenteet. Omakotitalon omistaja havahtui kovaan pamaukseen talon sisällä ja huomasi sisäsaunan kattopaneeleiden olevan tulessa, pelastuslaitos kertoi. Palo ei kuitenkaan levinnyt rakennuksen välipohjaan.

Illalla paloi poroksi ulko-wc Lieksassa Pankakosken Rasivaaralla, kertoi pelastuslaitos. Palo oli saanut alkunsa salamasta.

Päivän lehti

25.1.2020