Uutiset

Juhlapeli pieleen heti alussa

Oli torvisoittoa ja HPK:n kunniapuheenjohtajan Harri Lintumäen alkusanoja. Sitten itse peliä 16 sekuntia ja juhlat ohi.

Espoon Blues ei kunnioittanut 82 vuoden takaista ensimmäistä otteluaan muistelleen HPK:n juhlatilaisuutta torstaina jääkiekon SM-liigassa, vaan iski alkutahdit voitolleen heti ensimmäisessä vaihdossa.

-Maali ensimmäiseen vaihtoon helpottaa aina menoa. Olimme alussa aika hyviä, mutta sitten saimme kaksi jäähyä. Meillä oli pelissä tänään aika hyvä ote. Sitä ei käy kiistäminen. Olimme kiekollisina fiksuja ja loppupeleissä puolustimmekin aika hyvin, kiteytti Bluesin valmentaja Lauri Marjamäki ottelun kulun.

Bluesin avausmaalin iski Ari Vallin Joakim Erikssonin (0+2) ja loistavan ottelun pelanneen Camilo Miettisen syötöstä. Toinen maali tuli kesken Kerhon avauserän parhaan painostuksen. Mika Hannula ja Jani Hakanpää järjestelivät paikan 17-vuotiaalle Juuso Ikoselle ja tällä oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin.

-Emme ehtineet sanoa kissaa, kun peli oli jo 1-0. Sitten pääsimme vähän peliin mukaan, mutta emme kuitenkaan saaneet kovin paljon maalipaikkoja. Toinen maali harmittaa. Ensimmäinen erä oli 2-0 ja sen jälkeen peliä on hankala lähteä ajamaan kiinni, myönsi HPK:n valmentaja Timo Lehkonen.

Kovaa puolustamista

Lehkonen osui asian ytimeen. Takaa-ajo oli hankalaa, koska Blues puolusti äärettömän hyvin, eikä päästänyt Kerhoa maalipaikoille. Bluesin maalivahti Antti Ore pelasi uransa ensimmäisen nollapelin ja sai sen hyvin helpolla. Maalivahti torjui kolmessa erässä 24 kertaa, mutta iso laukauksista oli helppoja koppeja.

-Bluesilla ei ollut paljon maalipaikkoja, mutta ei se antanut niitä meillekään, vaikka yritimme paineistaa ja heittää kiekkoa maalille. Blues pääsi omista aika fiksusti pois koko ajan, Lehkonen sanoi.

Kerho pääsi yrittämään kavennusmaalin tekemistä ylivoimalla kuusi kertaa, mutta ei saanut kunnon tilanteitakaan aikaan.

-Isoin miinus on mielestäni ylivoima, jossa emme saa riittävästi maalipaikkoja. Sitä käytiin pelin jälkeen pelaajien kanssa läpi. Ylivoimaa pelaavat samat kentät, ykkönen ja kakkonen, ja sieltä pitäisi saada lisää tehoa, että pääsisimme pelin päälle. Viidellä viittä vastaan pelaaminen on aika raskasta, sillä jokainen joukkue on aika hyvä puolustamaan. Maaleja on aina nihkeää saada aikaa, valmentaja jatkoi.

Työnteon puutteesta kumpaakaan joukkuetta ei voi syyttää. HPK ei vain pystynyt murtamaan vieraiden hyvää peliä. Lopullisen ratkaisun iski lopussa kultakypärä Kristian Kuusela tyhjään maaliin.

”Hyvin hallussa”

Kymmenennen ottelunsa Bluesin paidassa pelannut maalivahti Ore oli hyvillä mielin ottelun jälkeen.

-Totta kai nollapeli maistuu. Joukkue pelasi edessäni hyvin ja itsekin onnistuin mukavasti. Pisteet jäivät meille. Aloitimme todella hyvin. Muutaman kerran missasimme kiekon, jonka jälkeen HPK sai maalipaikkoja, mutta muuten peli oli aika hyvin meillä hallussa, Ore sanoi.

32-vuotias maalivahti tuli Espooseen vasta tammikuun puolivälissä Mestiksen Jokipojista ja on liigatulokkaaksi melko iäkäs.

-Alunperin tulin viikoksi lainalle, kun Bluesilla oli loukkaantumisia. Pelit menivät hyvin, joten sain jatkaa. Hieno juttu, joutsenolaislähtöinen maalivahti sanoi.

HPK jatkaa pelejään lauantaina Turun Palloseuran vieraana. (HäSa)

Mainos