Uutiset

Juhliin lunta odotellessa

Hämeenlinnan Hiihtoseuraa ei ihan äkkiseltään uskoisi 90-vuotiaaksi. Sen verran vauhdikasta on ollut reilun 250 jäsenen seuran meno laduilla viime vuosina.

Juhlavuoteen HlHS ponnisti kirimällä viime talven päätteeksi Hämeen piirin parhaaksi hiihtoseuraksi ja ylsi koko maan rankingissakin 10:nneksi. Mainetta ovat niittäneet SM-kisoissa ja Suomen cupissa Laura Mononen, Maija Hakala ja Anni Kainulainen, mutta kovan viestikolmikon takana tehdään ahkerasti töitä myös junioriharjoituksissa.

– Toivottavasti saamme kilpaladuille pian uuden sukupolven omista junnuistamme. Nuorisopuoli on meillä onneksi aika hyvissä kantimissa. Seurassamme on eritasoisissa junnuryhmissä noin 70 aktiivihiihtäjää, kertoo HlHS:n puheenjohtaja Ari-Pekka Lassila.

HlHS perustettiin joulukuun 2. päivänä vuonna 1924. Vuosikymmenten saatossa seuralla on ollut toimintaa hiihdon lisäksi myös muissa talviurheilulajeissa.

– Jo pitempään olemme kuitenkin keskittyneet vain maastohiihtoon, jossa olemme pitäneet hyvin pintamme suurten seurojen joukossa. 90 vuotta on kaiken lisäksi ihan kunnioitettava ikä erikoisseuralle, Lassila muistuttaa.

Hämeenlinnan Hiihtoseura viettää 90-vuotisjuhliaan perjantaina Aulangon hotellissa kello 18 alkaen. Illan takuuvarmoja puheenaiheita on alkavan talven lumitilanne.

– Saa nähdä, milloin pääsemme tänä vuonna harjoittelemaan moottoriradalle, joka tarjoaa aivan huippuolot hiihdon harrastamiseen. Juhlavuoden teemoihimme kuuluu seuratyön kehittämisen ja kilpailutoiminnan lisäksi myös hiihto-olojen kehittäminen – ja siinähän riittää töitä etenkin vähälumisina talvina, Lassila myöntää.

Maakuntaviesti ja Hämeenlinnan hiihdot

HlHS isännöi alkavalla kaudella moottoriradalla kahdet suuremmat kisat. Perinteinen Hämeen maakuntaviesti sivakoidaan loppiaisena (tammikuun 6. päivä) pitkästä aikaa Hämeenlinnassa. Hämeenlinnan hiihdot ovat puolestaan vuorossa maaliskuun 7. päivänä.

Moottorirata tarjoaa maakuntaviestille hienot puitteet.

– Nyt pitää vain toivoa, että edes lumitykeillä saisimme latupohjat kuntoon loppiaiseksi. Maakuntaviestiä olemme odotelleet jo pitempään Hämeenlinnaan ja nyt se toive vihdoin toteutuu. Siihenkin tosin pitää varautua, että kisat joudutaan siirtämään myöhempään ajankohtaan, niin kuin on käynyt monena talvena Valkeakoskella ja Tampereella, Lassila muistelee.

Hiihtoseuran edustushiihtäjien kausi käynnistyy Suomen cupin kisalla marraskuun 8.–9. päivinä Vuokatissa. Laura Mononen, Maija Hakala ja Anni Kainulainen avaavat talvensa sprintillä ja viestikisalla. Viestikolmikko juhli viime talvena Suomen mestaruutta ja viesticupin voittoa. Parisprintissä Mononen ja Hakala ylsivät lisäksi SM-pronssille.

– Emme taida tyytyä sen vähempään tälläkään kaudella. Kova urakka naisilla on kuitenkin luvassa, sillä muut seurat rynnistävät nyt kovaa mestareiden takaa. Henkilökohtaisillakin matkoilla hiihtäjämme tavoittelevat SM-kisoissa kärkisijoja, uskoo HlHS:n puheenjohtaja Ari-Pekka Lassila. (HäSa)

Asiasanat