Uutiset

Juho Keränen hakee Kerhosta uutta virikettä

HPK:n jääkiekkoliigan joukkueessa on liuta uusia ja mielenkiintoisia pelaajia.

Yksi heistä on Juho Keränen, joka tuli Kerhoon oululaisesta kestomenestyjästä Kärpistä.

Keräselle, 31, HPK on vasta toinen liigaseura. Hän halusi uralleen uusia haasteita ja entistä isompaa roolia ja muutti Hämeenlinnaan.

– Kahdeksan vuotta kuuluin Oulussa liigajoukkueeseen. Olin myös Kärppien junnuputkessa, kun Ouluun 16-vuotiaana muutin. Laten (Kärpistä maajoukkueen päävalmentajaksi vaihtanut Lauri Marjamäki) projektin jälkeen halusin itsekin uutta virikettä uralleni. Muutaman seuran kanssa keskustelin. Sitten olin Pendon (HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen) juttusilla ja se vakuutti. Täällä on uusi valmennus ja yritämme palauttaa HPK:n sinne, missä se aikoinaan oli. Odotan, että pystyn myös itse ottamaan entistä isompaa roolia. Se on minulle iso haaste, Keränen valottaa.

Keränen oli Kärpissäkin tärkeä pelaaja, vaikka ei kirkkaimmissa parrasvaloissa loistanutkaan. Häneltä jäi kahdella edellisellä kaudella väliin vain yhteensä kolme runkosarjan ottelua. Urheilullinen Keränen on Kerholle iso vahvistus.

– Liike on vahvuuteni. Oulussa minut tunnetaan myös fyysisestä pelistä. Osaan omasta mielestäni kyllä pelatakin.

Keränen muutti perheineen (vaimo, 4-vuotias tytär ja puolivuotias poika) Hämeenlinnaan toukokuun puolivälissä.

– Hauskaa on ollut ja olemme viihtyneet Hämeenlinnassa. Olimme täällä koko kesän ja loma-ajankin. Joukkueessa on hyvä meininki. Kuviot ovat uudet ja kaikki ovat tekemiseen sitoutuneet. Kovasti olemme töitä tehneet, hän vakuuttaa.

Työmatkansa Keränen tekee polkupyörällä.

– Asumme Rapamäessä, eikä matka hallille ole pitkä. Alamäkeen se tulee fillarilla kolmessa minuutissa ja takaisin ylämäkeen menee neljä minuuttia.

HPK:ssa korostetaan urheilullisuutta ja ravintoasioissakin ollaan tarkkoja. Huippu-urheilijan kannattaa katsoa, mitä suuhunsa laittaa. HPK:n puhuoneessa Ritariareenassa oli ennen limsa-automaatti, vaan ei ole enää.

– En ole kyllä ole ennen nähnyt huippu-urheilujoukkueen kopissa limuautomaattia. Ei sellainen sinne kuulu, Keränen tuumaa.

Hän aloittaa harjoituspelien kauden lauantaina KHL:n Sibir Novosibirskiä vastaan keskushyökkääjänä.

– Tuttu paikka. Oulussakin pelasin viime kaudet pääsääntöisesti sentterinä. Sanoin kuitenkin Pennaselle, ettei pelipaikka ole minulle mikään kiveen hakattu juttu. Kaikki käy – voin pelata sentterinä, vasemmassa laidassa tai oikeassa laidassa.

HPK tuli lomalta maanantaina ja aloitti saman tien jääharjoittelun.

– Ei ole ollut valittamista. Peli tulee tietysti nopeasti, mutta saamme paljon informaatiota pelaajista, kertoo HPK:n valmennusjohtoon kuuluva Timo Turunen, joka tuli Kerhoon Pennasen kera Mikkelin Jukureista.

– Harjoituksissa olemme pyrkineet pitämään yllä pelitempoa. Tuntumaa on otettu kuitenkin järkevästi, hän jatkaa.

HPK:n ensimmäisen viikon ohjelmaan kuuluivat myös erilaiset testit, joiden tuloksiin Turunen, 52, on tyytyväinen.

– Jätkät ovat tehneet lomankin aikana hyvin töitä. Testitulostenkin mukaan eteenpäin on menty.

Kerhon avausvastustaja Sibir Novosibirsk on leireillyt Valkeakoskella. Perjantaina se pelasi Tampereen Ilvestä vastaan.

Sibir on laadukas joukkue. Sillä on riveissään kaksi suomalaispelaajakin – Bostonista Eurooppaan palannut ja Kerhostakin tuttu Joonas Kemppainen ja Eero Elo. Joukkueessa hyökkää myös kolossimainen (195 senttiä, 116 kiloa) Jevgeni Artjukhin, joka on tahkonnut monien KHL-seurojen lisäksi myös Pohjois-Amerikan pääsarjoissa ja pelannut muun muassa yhdeksän kertaa MM-kisoissa. HäSa

Asiasanat