Uutiset

Juho Päivinen ja Mari Munne tanssivat voittoon

Baunssin pari Juho Päivinen ja Mari Munne tyylitteli yleisen luokan buggin gp-voittoon seuransa järjestämissä rock`n`swingin kotikisoissa Hämeenlinnan lyseon liikuntasalissa.

Päivinen, 21, ja Munne, 20, olivat tyytyväisiä esitykseensä voittamansa buggin finaalin jälkeen.

– Se oli vauhdikasta ja hauskaa. Yleensä tanssimme yleisölle, mutta nyt tanssimme keskenämme. Bugg on tanssina musiikin osalta lähimpänä nykypäivää. Se takia on helpompi mennä fiilikseen mukaan, duo jutteli.

Kaksikko asuu nykyään Turussa. Juho opiskelee yliopistossa toista vuottaan englantia. Mari on töissä Nesteellä.

– Treenaamme tanssia 3-4 kertaa viikossa. Valmennamme myös junioreita. Pyrimme ketjuttamaan omien harkkojen jälkeen valmennuksen. Asumme melkein tanssisalilla, Munne sanoi.

Päivinen–Munne voitti vuosi sitten boogien woogien PM-kullan.

– Se oli odottamaton saavutus. Tämän vuoden PM-kisat ovat Tanskan Odensessa huhtikuussa, mutta sitä ennen kilpailemme kolmen viikon päästä maaliskuussa Ruotsin Hammarössä maailmancupin osakilpailussa. Kevät on oikeastaan hiljainen, sillä heinäkuusta jouluun on joka kuukausi kisamatka ulkomaille. Meillä on tänä vuonna yhteensä kahdeksan ulkomaan kisaa.

Juho ja Mari nauttivat täysin siemauksin tanssista.

– Tanssi on hauskaa ja naurattaa aidosti. Spontaania touhua. Tanssi on henkireikä arjen kiireessä. Kaikki muu unohtuu, kun keskittyy vain siihen hetkeen, he sanovat.

Päivinen ja Munne tähtävät toukokuussa Baunssin järjestämissä SM-kisoissa niin buggin kuin boogien woogien kultaan.

Lauantain gp-kisassa he olivat boogie woogiessa kakkosia.

Baunssin pari Samuli Kalliala, 21, ja Pinja Sarviluoma, 20, oli yleisen luokan buggin kakkonen.

– Hidas osuus meni paremmin kuin nopea. Meille on tullut parannusta nopeaan tanssiin, joten ne ovat tasollisesti melko lähellä toisiaan.

– Tanssimme yhdessä ensimmäisen kisan vasta vuosi sitten. Se on lyhyt aika tanssissa. Tulemme kovaa Juhon ja Marin perässä. He ovat kyllä voitettavissa, Samuli ja Pinja arvelivat.

Pinja asuu Tampereella, jossa hän on töissä kaupan lihatiskillä.

– Treenaamme tanssia sekä Tampereella että Hämeenlinnassa neljä kertaa viikossa. Eniten treenaamme boogie woogieta, sillä se on ykköstanssi. Myös meillä PM- ja SM-kisat ovat kevään päätavoitteet, he sanoivat.

He olivat kolmosia sekä boogie woogiessa että fuskussa.

Tommi Tiitta, 15, ja Anniina Laine, 18, olivat buggin yleisen luokan kolmosia.

– Tämä oli meille ensimmäinen yhteinen kisa aikuisissa. Lisäksi hidas tanssi tuli meille uutena. Olimme uuden äärellä.

He tanssivat todella näyttävästi nopeaa buggia.

– Kyllä siinä pää menee pyörälle. En nähnyt kuin Tommin, Anniina sanoi.

– Minulla oli aamulla 39 astetta kuumetta, mutta lääkkeen avulla kuume laskin 37,5 asteeseen. Uskalsin lähteä mukaan, vaikka jätinkin rockabillyn ja fuskun väliin. Rockabillyssä on heittelyitä ja nostoja, joten sen sivuun jättäminen oli järkiratkaisu, Tommi sanoi.

Tommi tanssi juniori 2BC-luokassa yhdessä Salla Äijänahon kanssa boogien woogien voittoon. Hermanni ja Hedda Hietala olivat kakkosia Kimi Manner ja Nea Nousiainen tanssivat kolmanneksi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

18.2.2020