Uutiset

Juho Päivinen ja Mari Munne tyylittelivät gp-voittoon

Tanssiseura Baunssin pari Juho Päivinen ja Mari Munne löysi hyvin buggin ja boogie woogien tunnelman koulutuskeskus Tavastian liikuntasalissa sunnuntaina järjestetyissä rock´n´swing -tanssien gp-kisoissa.

Vasta puolisen vuotta yhdessä tanssineet Juho Päivinen, 19, ja Mari Munne, 18, voittivat yleisen AB-luokan buggin ja sijoittuivat neljänneksi boogie woogien A-luokassa.

Niukalla treenillä kilpailemaan

Maajoukkueryhmään kuuluvan parin kisaan valmistautumista oli haitannut Juhon neljä viikkoa sitten aloittama varusmiespalvelus Parolannummella.

– Meidän oli mentävä tällä kertaa enemmän fiiliksellä. Harjoittelimme syksyllä 4–5 kertaa viikossa, mutta nyt meillä on viimeisen kuukauden ajalta vain puolenkymmentä treeniä, kaksikko sanoi.

Duon mielestä boogie woogiesta löytyy hauskanpitoa, leikittelevyyttä ja arvokkuutta. Nainen pukeutuu hitaassa boogie woogiessa iltapukuun.

– Nopeassa boogie woogiessa pukeutuminen on vapaamuotoisempaa. Boogie woogie on nopeasti vietyä ja pohjautuu musiikkiin. Olemme parempia ja menestyneet paremmin hitaissa tansseissa, mutta nopeiden tanssiminen on hauskempaa, Päivinen sanoi.

– Hitaat tanssit ovat meidän juttumme. Meiltä uupuu vielä poweria ja räjähtävyyttä nopeisiin tansseihin, hämeenlinnalainen Munne vahvisti.

Vahvuutena on esittäminen

Päivinen ja Munne ovat parketilla parhaimmillaan nimenomaan esittäjinä.

– Kaikki tanssit ovat kivoja, mutta olemme parhaimmillaan hitaassa buggissa. Meidän ominta osaamista on se, kun saamme tuotua tunnetta esitykseen, lyseon lukiosta tänä keväänä kirjoittava Munne sanoi.

Hattulalainen Päivinen edusti aiemmin helsinkiläistä Cometsia, mutta parinvaihdon myötä hän edustaa Baunssia.

Pari ehti kilpailla syksyllä kolmessa gp-kisassa.

– Syksyn ensimmäisessä gp-kisassa voitimme yleisessä A:ssa buggin ja olimme kakkosia boogie woogiessa. Meidät on otettu hyvin vastaan uutena parina, sillä kaikki ovat kannustaneet meitä todella hyvin, Mari iloitsi

Keväällä kisamatka Sloveniaan

Kaksikko pitää tanssimista elämäntapana.

– Tanssissa saa toteuttaa itseään. Kaikki muu unohtuu. Tanssi on kuin oma terapiatapahtuma. Meille tanssiminen on enemmän intohimo kuin harrastus. Harjoituksiin lähtee aina mielellään, Munne jutteli.

Parin kevään iso koitos on maaliskuun lopun maajoukkuereissu.

– Osallistumme Sloveniassa World Master -sarjan kilpailuun, he suunnittelivat.

Sunnuntaisessa kisassa pyörähteli yhteensä 41 paria. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

2.6.2020