fbpx
Uutiset

Jukka Jalonen ylpeä joukkueestaan

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies. Suomi pelasi puolivälierässä vahvan ottelun ja luotti omaan tapaansa pelata jääkiekkoa.

– Olisin ollut ylpeä joukkueesta, vaikka olisimme hävinneetkin. Pelasimme todella hyvää jääkiekkoa erittäin hyvää jääkiekkojoukkuetta vastaan, Jalonen muistutti.

Helatorstain iltapeli oli tasokasta jääkiekkoa alusta loppuun asti.

– Peli oli erittäin kova koko ajan. Työnteon piti olla maksimaalista koko ajan, keskittyminen ja fokus oleellisessa, sillä pelissä ei ollut yhtään aikaa hengähtää. Jenkit on hyvä vastustaja, koske sillä on hyvä pelitapa ja jalkavat pelaajat. Pakit ovat esimerkiksi Kanadaan verrattuna selvästi parempia, liikkuvampia ja taitavampia. Pääsimme tiukassa paikassa parhaimpaamme ja siitä pitää olla tietenkin iloinen, Leijona-luotsi kertasi.

Onneksi on Koivun kenttä

Jesse Joensuun mielestä Suomen tasoitusmaalia ei olisi voinut tehdä kukaan muu kuin Mikko Koivun johtama ykköskenttä.

– Se on paljon mahdollista. Onneksi meillä on Koivun kenttä, Jalonen sanoi.

Koivun kenttä on tehnyt ison osan Suomen maaleista MM-turnauksessa, mutta Petri Kontiolan kolmikko antoi sille nyt hyvää taustatukea.

– Se oli hieno juttu. Usein homma menee vain niin, ettei tästä maasta löydy neljää sellaista kenttää, jotka pystyisivät dominoimaan huippumaita vastaan. Jos joku kenttä on vähän heikompi, pelaa se vähän vähemmän ja peli voitetaan muuten. Vaikka yhdellä kentällä. Kyse on voittamisesta.

Kolmannen erän lopun Suomi pelasi kolmella kentällisellä, kun Jarkko Immosen ketju jäi kierrosta pois.

– Olisihan se hienoa, että kaikki pelasivat koko ajan huippulätkää, mutta en voi todellakaan moittia esimerkiksi Immosen kenttää mistään. Jokaisella ukolla oli joka vaihdossa kaikki pelissä. Enempäähän ei voi pyytää, riihimäkeläinen sanoi.

Suomi ei yllättänyt

Yhdysvaltojen päävalmentaja Scott Gordon tiesi, ettei hänen joukkueensa pääse yhtä helpolla kuin edellisen kerran maiden kohdatessa.

– Se ei ollut yllätys. Loppujen lopuksi Suomi oli tällä kertaa parempi joukkue ainakin suurimman osan pelistä. Se toteutti hyvin pelisuunnitelmaansa ja teki lopulta ison maalin lopussa. Kaksi viimeistä maalia harmittavat, sillä ensimmäisessä pelaajaltamme meni maila rikki ja toisessa ohi menevä kiekko pomppasi Suomen pelaajasta päätyyn. Suomi sai kuitenkin palkinnon, kun se meni maalille, Gordon summasi.

Asiasanat

Menot