Uutiset

Jukka Salo uusi voittonsa Sotkalinnassa

Karkkilalainen Jukka Salo, 30, alkaa päästä taas vauhtiin juoksuradoilla. Talvella rasitusmurtumaa potenut Kenttäurheilijat-58:n mies voitti sunnuntaina Rengossa juostun Sotkalinnan lenkin. Myös viime vuonna Sotkalinnan 12 kilometrin reitillä voiton napannut Salo ylsi aikaan 40.46.

– Juoksu alkaa pikkuhiljaa sujua hyvin. Paransin viime vuoden aikaanikin reilulla puolella minuutilla.

– Tästä on mukava lähteä valmistautumaan kesän päätavoitteeseeni, kolmen viikon kuluttua Joutsenossa juostavaan SM-maratoniin, suunnitteli Salo.

Salo oli ylivoimainen sunnuntain hölkkäkisassa. Hän nimittäin voitti toiseksi kirineen Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Konsta Vilkmanin kahdella minuutilla ja 16 sekunnilla (aika 43.02). Kolmas Sotkalinnassa oli tänä vuonna Pellon Ponnen Juho-Matti Taivainen, joka ylsi Rengon raitilla aikaan 44.13.

Salo on päässyt juoksemaan kunnolla vasta loppukesästä. Yllättävän irtonaiselta miehen meno kuitenkin jo näytti.

– Minulla oli jopa hieman varaa lisätä kyytiäni. Toivottavasti meno jatkuu samanlaisena maratonillakin, jossa tavoitteenani on yltää vähintään edellisen SM-kisani (neljä vuotta sitten) aikaan 2.39. Ennätykseni on 2.35, Salo sanoi.

Vilkman hävisi lounaan

Sotkalinnan lenkillä toiseksi pistellyt Konsta Vilkman tavoitteli 43 minuutin alitusta. Se ei aivan toteutunut, vaikka kaverilla oli pieni porkkanakin matkassa.

– Löimme isäni kanssa lounaan vetoa 43 minuutin alituksesta. Oman kelloni mukaan hävisin vedon sekunnilla, nauroi Vilkman.

Viikko sitten Ahveniston hölkän voittanut Juho-Matti Taivainen ei ollut parhaassa iskussaan Rengossa.

– Siinä kävi juuri niin kuin arvelinkin – lauantai-iltana Helsingissä juostu Mid Night Run tuntui vielä kropassa. Sama juttu oli vuosi sitten, kun juoksin seuraavana päivänä Ahveniston hölkän, Taivainen muisteli.

Naisten 6,3 kilometrin kisan voittoon juoksi Loimaan Voimaa juoksukisoissa edustava Jenni Mattila. Hiihtoladuilla kunnostautunut Mattila ylsi aikaan 23.35.

– Tämä oli ihan hyvä treenilenkki. Olen tänä kesänä harjoitellut myös triathlonia, jossa kokeilin puolimatkan kisaa. Mukava kokemus oli myös Kalevan kisojen kympin juoksu, Mattila kertoi.

Sotkalinnan lenkillä oli tänä syksynä mukana kuutisenkymmentä juoksijaa. (HäSa)

Asiasanat

Menot