fbpx
Uutiset

Jukolan apteekki avautuu tammikuun lopussa

Apteekkari Sami Hallenberg avaa kauan odotetun Jukolan apteekin Hämeenlinnassa tammikuun lopulla. Noin 200 neliömetrin suuruiset tilat tulevat Jukolan S-marketin sisätiloihin kassoja vastapäätä. Tiloja aletaan juuri rakentaa S-marketin laajennuksen valmistuttua.

Apteekkitilojen pitäisi olla valmiit tammikuun puolivälissä. Tilojen kalustus ja tietojärjestelmien asentaminen vievät pari viikkoa.

Henkilökuntaa apteekkiin on palkattu apteekkarin lisäksi kuusi. Uuteen apteekkiin ei tule apteekkirobottia, joka tietokoneohjatusti etsii asiakkaiden lääkkeet. Itsepalveluosastosta tulee tilava.

-Lähden mielenkiinnolla kehittämään apteekkia. Tiedän, että apteekkia on alueelle odotettu innolla, Hallenberg kertoo.

Jukola on pitkään ollut vailla apteekkia entisen apteekin siirryttyä toimimaan Tiiriöön. Asia on hiertänyt alueen asukkaita. Apteekki on nähty tärkeäksi laajan väestöpohjan ja keskussairaalan läheisyyden vuoksi.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean (ent. Lääkelaitos) myöntämä apteekkilupa kiinnosti montaa hakijaa. Yksi hakijoista ei pitänyt valittua apteekkari Sami Hallenbergiä riittävän pätevänä, vaan valitti luvan myöntämisestä. Hän veti kuitenkin valituksensa pois heinäkuussa. (HäSa)

Menot