Uutiset

Jukurit kellisti Kerhon ja vei turnauksen

– Olen todella tyytyväinen joukkueeni esitykseen. Toisessa erässä meillä oli heikko hetki, mutta saimme taas tauolla homman kasaan. Olemme ylpeitä, kun saimme jälleen liigajoukkueen päänahan. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, jutteli Mikkelin Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen, kun hänen valmentamansa Mestiksen viime vuoden mestari oli juuri voittanut HPK:n 3–1 (2–0, 1–1, 0–0).

HPK:n kaadolla Jukurit sinetöi myös SSAB-turnauksen voiton.

 Julkisuudessa on kerrottu Pennasen sopimuksen Jukureissa päättyvän tähän kauteen.

– Ratkaisuun on olemassa monta syytä. Ensi keväänä tulee kaksi ja puoli vuotta minulla täyteen Mikkelissä. Se on yksi iso asia. Perhekin oli sitä mieltä, että voisimme muuttaa takaisin Hämeenlinnaan. Ehkä siellä Mikkelissäkin on toisenlaisia suunnitelmia, availi Pennanen ehkä hieman yllättävänkin ratkaisunsa taustoja.

Ottelun avauserässä mentiin kaukaloa päästä päähän vauhdikkaasti vain kourallisella pelikatkoja. Jukureiden Joonas Sammalmaa ja Oula Palve aiheuttivat maaleillaan katkoista kaksi. Petteri Nikkilä unohti ensin Sammalmaan vapaaksi maalin kulmalle Kerhon maalivahdin Kristian Järvisen vasta liukuessa tilanteeseen. Toisessa maalissa liukas Palve yllätti Järvisen tarkalla siniviivavedollaan.

– Meillä on joukkueessa monia liigatason pelaajia. Palveen, Joonas Kalliolan ja muidenkin tekemistä oli tänään kiva katsoa, kehaisi Pennanen syystäkin suojattejaan. 

Kerhon avausmaalissa Joonas Lehtivuori ja Eetuville Arkiomaa rakensivat taidokkaasti tilanteen Juhani Jasulle, joka löi kiekon ohi jukurivahti Juhana Ahon. Teemu Henritius lisäsi kuitenkin vielä toisen erän lopulla Jukurit uudelleen kahden maalin johtoon ylivoimaosumallaan.

HPK:lle tarjottiin päätöserässä vielä kavennusmahdollisuutta ylivoimalla, mutta tilanne kääntyikin täysin päälaelleen Joonas Lehtivuoren ja Petteri Nikkilän turhien jäähyjen muodossa. Päätöserä surffailtiin lopulta ilman lisäosumia. Näin oli HPK:n päävalmentajan Pasi Arvosen tunnustettava nöyrästi vastustajan paremmuus.

– Kaikki kunnia Jukureille. He pelasivat hyvää lätkää. Me emme päässeet samalla lailla rytmittämään peliä kuin torstaina Luulajaa vastaan. Kiekollinen pelaamisemme ei ollut tänään sitä luokkaa mitä sen pitää voittavassa joukkueessa olla. En tiedä mistä johtui, ettei pelaajille tänään maistunut maalille meno. Hyökkäysten päätökset tulivat vähän sivusektoreista. Vähän jäi hampaankoloon.

– Saimme kuitenkin erittäin hyvää infoa meidän viime vuoden junnuilta. Nyt näimme heidän tasonsa Mestiksen mestarijoukkuetta vastaan. Työ jatkuu, vakuutti Arvonen.

HPK:n kentälliset:

Maalivahdit: Kristian Järvinen (Jere Myllyniemi)

Puolustajat: Joonas Lehtivuori-Matias Haaranen, Petteri Nikkilä-Santeri Saari, Henri Auvinen-Markus Haapanen

Hyökkääjät: Antti Miettinen-Sakari Manninen-Heikki Liedes, Patrick Holland-Riku Hahl-Peter Leblanc, Eetu-Ville Arkiomaa-Juhani Jasu-Santeri Vuoti, Julius Valtonen-Otto Paajanen-Miro Ruokonen, Waltteri Hopponen-Teemu Kaislehto. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020