Kolumnit Uutiset

Julkkisjuttuja monessa polvessa

Olen joskus tainnut ilmaista kärkkäästikin, kuinka tyhjänpäiväisiä erilaiset naisten- ja iltapäivälehtien julkkisjutut mielestäni ovat. Mutta nyt täytyy vähän tarkentaa.

Julkkiksiahan on niin monenlaisia. Jos esimerkiksi taiteilijat ja omien alojensa huippuosaajat lasketaan julkkiksiksi, niin johan alkaa kiinnostaa… On antoisaa lukea heidän elämänvaiheistaan, parisuhdehistoriastaan ja jopa sairauksistaan.

Mutta ah ja voih, jos lehti on täynnä juttuja nobodyista eli tuntemattomista mitättömyyksistä, joiden ainoat meriitit ovat seksikäs ulkonäkö ja halu olla julkkis. Voiko tyhjempää ja tyhmempää olla!

Alan olla jo siinä iässä, että tulee seurattua näitä julkkisjuttuja toisessa polvessa. Se vasta kiinnostavaa on!

Suomessahan varsinkin näyttelijäpiirit ovat pienet ja ahtaat, ja monet ovat sukua keskenään. Välillä ihmetyttää, onko näyttelijän vesan ainoa tulevaisuudenvisio tulla itsekin näyttelijäksi… Ja miksi ihmeessä näyttelijä niin mielellään nai toisen näyttelijän!

No, toisaalta sanotaan, että näyttelijöiden työ- ja vapaa-ajat ovat niin omituiset, että eiväthän he ehdi tapaamaan muita ihmisiä kuin kollegoitaan. Ja ainahan taiteilija ymmärtää paremmin toista taiteilijaa kuin vaikkapa virkamiespersoonaa.

On hauska seurata esimerkiksi juontaja Roope Salmista, jonka isä on näyttelijä Eppu Salminen, täti Krisse Salminen ja isoisä muun muassa tietokilpailujuontajana tunnettu Reijo Salminen.

Suorastaan legendaarisia ovat Palojen ja Salmisten näyttelijäsuvut: Tauno Palo, Pertti, Jukka-Pekka, Sanna-Kaisa ynnä muut sekä Unto Salminen sekä Esko, Kristo ja Kreeta

Kiintoisaa on ollut huomata myös, että monen huippuesiintyjän taustalla ovat niin sanotut kristilliset piirit. Jotkut tuovat sen esiinkin, kuten muusikko Elias Kaskinen, jonka äiti on virsirunoilijanakin tunnettu Anna-Mari Kaskinen.

Mikko Leppilammen isä taas on gospelmuusikko Jukka Leppilampi, ja myös Anssi Kelan isä soitti aikanaan gospel-yhtyeessä,

Laulaja-lauluntekijä Jipun (Meri-Tuuli Elorinteen) oopperalaulajaisä on levyttänyt hengellistä musiikkia. Seiska-lehti teki yhdessä vaiheessa juttuja Jipun sekoilevasta elämäntyylistä, mutta nyt näyttää sivu kääntyneen. Entinen kohujulkkis on valinnut seurakunnallisen työn, ja vastikään hän esiintyi musiikkievankelistana Hämeenlinnassakin.

Menot