Uutiset

Julkkiskokki Anthony Bourdainin kuolema järkytti ympäri maailmaa - "ainutlaatuinen tarinankertoja"

Helsinki
08.06.2018, 18:18

Ulkomaat

Maailmankuulu julkkiskokki ja ravintolakriitikko Anthony Bourdain kuoli perjantaina Ranskassa 61 vuoden iässä.
CNN:n mukaan kuolinsyy on itsemurha. Bourdain oli kanavan mukaan Ranskassa kuvaamassa uutta jaksoa Anthony Bourdain – kohti tuntematonta -televisiosarjaansa.
Uransa aikana Bourdain työskenteli lukuisissa ravintoloissa kokkina. Hän nousi suuren yleisön tietoisuuteen julkaistuaan vuonna 2000 kirjan Kitchen confidental: mestarikokin tunnustuksia. Kirjassa paljastettiin, mitä maailman huippukeittiöiden ravintoloissa tapahtuu.
Bourdain tuli myöhemmin tunnetuksi myös televisiosta. Hänet tunnettiin muun muassa tv-sarjasta Anthony Bourdain maailmalla, jossa hän kiersi tutustumassa maailman keittiöihin. Bourdainin sarjat voittivat monia Emmy-palkintoja.
Bourdain oli tunnettu ja pidetty myös Suomessa. Hän saapui Suomeen kuvaamaan jaksoa Anthony Bourdain maailmalla -sarjaansa aktiivisen Facebook-faniryhmän ansiosta.
Suomi-jaksossa hän maisteli muun muassa salmiakkikoskenkorvaa ja leipoi karjalanpiirakoita.

”Ainutlaatuinen tarinankertoja”

Bourdain tuli tunnetuksi myös kampanjoinnistaan ravintolatyöntekijöiden työolojen parantamiseksi.
Sosiaalisessa mediassa kuolema herätti järkytystä.
– Olemme äärimmäisen surullisia, että voimme vahvistaa ystävämme ja kollegamme Anthony Bourdainin kuoleman. Hän rakkautensa seikkailuja, uusia ystäviä, hyvää ruokaa ja juomaa ja ikimuistoisia tarinoita kohtaan tekivät hänestä ainutlaatuisen tarinankertojan, CNN sanoi tiedotteessaan.
Monet julkisuuden henkilöt ottivat myös osaa Bourdainin kuolemaan Twitterissä, muun muassa brittiläinen julkkiskokki Jamie Oliver.
– Olen täysin shokissa kuultuani, että ihmeellinen Bourdain on kuollut. Hän todella rikkoi muotteja ja edisti kulinaarista keskustelua, Oliver tviittasi.
Bourdain oli naimisissa kahdesti. Hänellä on yksi tytär toisesta avioliitostaan. Viime aikoina hänen kerrottiin tapailleen italialaista malli-näyttelijä Asia Argentoa.

https://twitter.com/jamieoliver/status/1005071271145672705

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic