Uutiset

Julkunen korvaa Nukarin HPK-naisten valmennuksessa

Kuuden ottelun tappioputkeen naisten jääkiekon SM-sarjassa ajautunut Hämeenlinnan Pallokerho vaihtaa päävalmentajaa. Kerhon toissa kaudella suomenmestariksi luotsannut Jarkko Julkunen korvaa Tuomo Nukarin joukkueen peräsimessä.

– Eihän tämä mukavaa ole, eivätkä tappiot ole päävalmentajan, vaan koko seuraorganisaation, managerin ja pelaajien syy. Seuran johtoa tulokset eivät kuitenkaan tyydytä. Uskomme, että tällä joukkueella voidaan tavoitella parempia sijoituksia kuin mitä nyt olemme tehneet. Kelkka on vielä mahdollista kääntää. Runkosarjassa on yhdeksän peliä jäljellä, taustoittaa HPK:n manageri Jorma Hassinen valmentajan vaihtamisen syitä.

Kakkosvalmentajana jatkaa myös Nukarin aisaparina työskennellyt Vesa Mäkinen.

– Mäkinen jatkaa tehtävässään normaalisti ja Julkunen tulee päävalmentajaksi, Hassinen vahvistaa.

Tuttuja tyttöjä

Puolitoista vuotta HPK-naisten valmennuksesta sivussa ollut Julkunen kertoo ottavansa tehtävän vastaan ristiriitaisin tuntein.

– Joukkueessa on vielä paljon tuttuja tyttöjä. Se oli ainoa syy, miksi edes lähdin ajattelemaan tehtävän ottamista. Vieraan joukkueen peräsimeen tuskin olisin lähtenyt, Julkunen sanoo.

Kerholla on edessä ensimmäinen ottelu uudessa valmennuksessa jo keskiviikkona, kun se saa kotijäälleen Metritiski-areenaan vastaansa kuortanelaisen Oriflame Teamin.

– Mikään poppaukko ei ole penkin taakse tulossa. Perustekemisellä pitää lähteä liikkeelle. Jos joukkueessa on jotain itseluottamuksen puutteitta, lähdetään niitä pikkuhiljaa ratkomaan. Silti aika rajujakin ratkaisuja joutuu varmaan tekemään. Jäällä ei voi vapaamatkustajia katsella. Näin edellisen pelin, ja siellä oli havaittavissa tietynlaista vastuunpakoilua. Esimerkiksi syöttöpaikkoja ei tarjottu, Julkunen arvioi.

Julkunen on ehtinyt jo keskustelemaan kakkosvalmentaja Mäkisen kanssa.

– Hän on naamatuttu aikaisemmilta vuosilta ja puhelimessa olemme nyt puhuneet pitkään. Olen keskustellut myös kapteeniston kanssa, joten olen päässyt niin sanotusti vähän pukukoppiin sisälle.

HPK:lla ei ole enää kovin kauan kautta jäljellä.

– Kautta on kaksi kuukautta jäljellä ja ensimmäinen peli on keskiviikkona. Se pitää voittaa, jos katselee sarjataulukkoa. KalPa on vain neljän pisteen päässä.

HPK on SM-sarjassa ennen keskiviikon otteluaan kuudentena eli viimeisen puolivälieriin pääsijän paikalla. (HäSa)

Asiasanat