Uutiset

Jumbo juotti karvaan kalkin

HPK nukkui onnensa ohi tiistaisessa SM-liigan ottelussaan Lahdessa.

Puolentoista erän perusteella ei olisi uskonut, että liigan jumbona maaottelutauon viettänyt Pelicans on 37 pistettä Kerhon perässä. Pelicans nimittäin loi tilanteita solkenaan. Se voitti erän 2-0, mutta olisi voinut tehdä pari maalia enemmänkin ellei HPK:n maalivahti Teemu Lassila olisi venynyt paraatipelastuksiin.

Läheltä silti liippasi, ettei Kerho saanut pistettä. Se myllytti viimeisert kaksi minuuttia ilman maalivahtia ja Pelicans oli helisemässä. Tasoitusta ei kuitenkaan tullut ja pinnat jäivät Lahteen maalein 3-2 (2-0, 1-1, 1-1).

Voitto maistui Pelicansille, sillä se hyvästeli samalla taulukon viimeisen sijan ainakin kahdeksi päiväksi. TPS valahti jumboksi. Pelicans ja TPS ovat tasapisteissä, mutta lahtelaisilla on vähän parempi maaliero. Kolmas putoamiskarsintaa vastaan taisteleva on SaiPa, joka tulee Kerhon vieraaksi torstaina.

HPK puolestaan menetti tiistaina yhden sijan. KalPa nousi neljänneksi ja Kerho on nyt viidentenä. Lukko on kuudentena vain kahden pinnan päässä Kerhosta ja Jokerit seitsemäntenä kolme pinnaa HPK:n perässä ottelun vähemmän pelanneena. Kamppailu suorasta puolivälieräpaikasta (kuusi parasta) on armottoman kova.

Puoli tuntia takapuolesta

-Ihan käsittämätöntä paskaa, puuskahti HPK:n 40-vuotias kapteeni Marko Tuulola marssiessaan pukusuojaan pelin jälkeen.

Nimenomaan sitä oli HPK:n peli 30 minuuttia alusta. Keskialueen puolustuspeli seisoi suorilla jaloilla ja vuosi kuin seula. Oma syöttöpeli oli puolestaan laadutonta. Ihan kuin koko porukka Lassilaan lukuun ottamatta olisi venyttänyt taukoa.

Scott Barneyn kavennus herätteli Kerhoa toisessa erässä ja HPK:n selvästi parhaan kenttäpelaajan Ville Viitaluoman 3-2-ylivoimakavennus sytytti jo kunnon taisteluun – liian myöhään kuitenkin.

Rinkinen ratkaisi

Pelicansin Teemu Rinkisen 3-1-voittomaali tuli hämeenlinnalaisittain todella harmittavasti, hävityn oman pään aloituksen jälkeen. Kiekko vielä kimposi kummallisesti Lassilan taakse.

Tai ei Rinkinen sitä maalia oikeasti tehnyt. Niin hän ainakin itse väitti.

-Ei kiekko minuun maalin edessä osunut. Kyllä se suoraan meni maaliin, mutta tuomarit olivat kai toista mieltä, mies ihmetteli.

Toisen erän alussa Rinkisellä oli mahdoolisuus viedä joukkueensa 3-0-johtoon rankkarilla, jonka päätuomari Tom Laaksonen vihelsi kovin heppoisesti niin kuin pari muutakin jäähyä nimenomaan HPK:lle. Lassila koppasi kuitenkin varmasti Rinkisen vedon.

-Minulla oli takana pitkä vaihto ja olin ihan hapoilla. Sen takia yritys oli vaisu, Rinkinen selitti.

Puheista piittaamatta

HPK:n valmennus oli korostanut, kuinka tärkeätä on lähteä tauon jälkeen peliin hyvin.

Puheista ei kuitenkaan piitattu.

-Olimme jaloissa alussa. Otin aikalisän jo 2-0:n jälkeen. Pelitapamme- ja tyylimme ei tyydyttänyt. Kotijoukkueelta ei kannata ottaa kuitenkaan mitään pois. Se pelasi erittäin hyvin ja uhrautuvaisesti, sanoi HPK:n päävalmentaja Harri Rindell.

-Pikkuhiljaa pääsimme peliin kiinni. Pienellä onnella olisimme voineet tasoittaa, mutta emme nyt sitä ansainneet, koska heräsimme pelaamaan niin myöhään. Paljon on meillä vielä opittavaa. Toivottavasti paikat tästä aukeavat – lihassoluista aivosoluihin, Rindell jatkoi.

Pelicansin päävalmentaja Pasi Räsänen oli joukkueensa taisteluun tyytväinen. Hän kuitenkin myönsi, että voittamisen pelko tuli esiin kolmannessa erässä.

-Sen verran vähän olemme voittaneet, että voittaminen jännitti lopussa ja HPK sai sen takia hyvän paineen aikaan, Räsänen tuumi.

Roppo loukkaantui

HPK:lle tuli Lahdessa muutakin harmia kuin tappio. Hyökkääjä Antti Roppo joutui jättämään pelin kesken.

-Epäilen nivusvammaa. Roppo loukkaantui aika alussa. Harmittaa, kun ketjuja piti heti vaihtaa, Rindell sanoi. (HäSa)