Uutiset

Juniorikuljettajat vauhdissa Perniössä

Ralliautoilun junioriluokkien kauden kolmas osakilpailu ajettiin lauantaina Perniön ympäristössä. 60 erikoiskoekilometrin reitti oli jaettu seitsemään erikoiskokeeseen, joilla kärkisijat ratkottiin reilun sadan osallistujan kesken.

Yllätyksiä tulosten valossa kisa ei liiemmin tarjonnut. Kahden kauden aiemman osakilpailun parhaat pistemiehet kuittaisivat kärkipaikat myös Perniön teillä

Raision Urheiluautoilijoiden Jarko Mäkelä, Tikkakosken Henri Hokkala, Lohjan Antton Lauren ja Alavuden Olli Pollari jatkoivat luokkavoittojaan. Tällä kertaa hämäläisvärejä ei kärkisijoilla nähty.

F-sarjaa kilpaileva Turengin Petteri Salminen oli yleiskilpailun kaksivetoisten autojen nopein. Salminen oli mukana ensimmäistä kertaa vasta valmistuneella autolla.

– Auto toimi todella hyvin. En ole ehtinyt ajaa uutukaisella kuin 200 kilometriä. Kun voimaa on nyt entistä enemmän, pitää hieman ennakoida jarrutuksia ja muuta vastaavaa, Salminen kertoi.

Aivan putkeen turenkilaisen ajo ei sujunut. Ensimmäinen erikoiskoe ei luvannut ihmeitä.

– Hieman harmittaa. Ensimmäinen EK oli sellaista tökkyröintiä. Autoa oli väsätty edellisyönä myöhään ja se hieman kostautui. Onneksi jatko sujui sitten paremmin. Kisan reitti oli todella mahtavaa tiestöä, hän kehui.

F-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Uudessakaupungissa. Sarjan kärkipaikasta alkukauden jälkeen Lopen Tero Salmisen kansaa tiukasti taisteleva Petteri Salminen ei vielä ole päättänyt, lähteekö hän seuraavaan kisaan isomman luokan uudella ajokilla vai pikkuluokan vanhemmalla sotaratsulla.

– Täytyy nyt miettiä luokkapisteitä ja muuta. Voi olla, että vanhalla autolla yltää kuitenkin paremmille pisteille, Salminen mietti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic