Uutiset

Junnujen korttelikiekon kausi saatiin päätökseen

Makkaraa, ruisleipää ja hedelmiä. Näillä eväillä pärjättiin mainiosti sunnuntaina perinteisen OP-korttelikiekon halliturnauksessa Hakio-jääliikuntakeskuksessa.

Nummen ja Hirsimäen alueen Edmonton Oilersin vuonna 2002 syntyneiden joukkue maisteli eväitään otteluiden lomassa. Jaan Lehtonen, Arttu Rauhanoksa, Hugo Hauhia ja Casper Lounavuori olivat pelanneet jo kuusi ottelua, mutta tankkauksen jälkeen pojat olivat taas vauhdissa.

– Me olemme voittaneet jo monta peliä ja päästiin loppuotteluunkin. Halliturnauksessa on ollut tänäkin vuonna ihan kivaa, huuteli Jaan ja kiipeili jäähallin teräspalkeissa.

Casper puolestaan laskeskeli, montako ottelua pojat olivat pelanneet tammikuun alussa käynnistyneellä ulkojääkaudella. Matseja oli ollut kuulemma eri puolilla Hämeenlinnaa.

– Kävimme ainakin Pullerilla, Tuomelassa ja muistaakseni Hämeensaaressakin. Pelejä taisi olla kaikkiaan uusi, Casper muisteli.

Arttu oli Edmontonin kokeneimpia pelaajia. Hän oli mukana halliturnauksessa jo neljättä kertaa.

– Aloitin pelit nääs aika nuorena. Olen viihtynyt hyvin mukana, sillä näissä sarjoissa saa pelata tarpeeksi ja sehän on mukavinta, Arttu pohti.

HPK:lla mukana kaksi tyttöjoukkuetta

Korttelikiekon halliturnauksessa oli tänä vuonna mukana neljässä ikäsarjassa kolmisensataa junnua. Vanhin ikäsarja oli vuonna 2002 syntyneet, ja nuorimmat vuosikertaa 2005–2007. Taisi porukassa olla muutama vuonna 2008 syntynyt vesselikin.

– Eniten pelaajia oli Tuomelan ja Hätilän alueen Philadelphian joukkueissa sekä Nummen ja Hirsimäen Edmontoneissa. Kaikkiaan mukana oli 23 joukkuetta, joista kaksi oli HPK:n vuosina 2004 ja 2005 syntyneiden tyttöjen joukkuetta.

– Meillä oli tänä vuonna erittäin hyvä ulkojääsarjakin. Vain muutama peli jouduttiin siirtämään huonon sään takia, muisteli korttelikiekkoa pyörittävään kortteliraatiin kuuluva Jarkko Savijoki.

Korttelikiekko on edullinen tapa harrastaa jääkiekkoa. Tänäkin vuonna mukaan pääsi kymmenellä eurolla.

– Valmentajat, tuomarit ja muu puuhaväki ovat mukana talkoilla. Onneksi pääsemme pelaamaan myös ulkona, sillä kustannukset nousisivat melkoisesti, jos alkutalvenkin pelit jouduttaisiin pelaamaan halleissa, muistuttaa Savijoen tavoin viiden miehen kortteliraatiin kuuluva Ari Järvi.

Hämeenlinnan ja lähiseudun korttelisarja järjestettiin jo 26. kerran.

– Moni juniori on ollut mukana useampanakin vuonna. Lähes kaikki suuremmat kaupunginosat ja muutama lähiseudun aluekin olivat taas edustettuina. Ojoinen, Turenki ja Iittala tosin puuttuivat tänä vuonna, Järvi kertoi.

Korttelikiekon mestarit ovat tänä vuonna Edmonton (2002), Chicago (2003), Chicago (2004) ja Ottawa (2005). Edmonton kukisti vuonna 2002 syntyneiden finaalissa Chicagon maalein 1–0. Chicago puolestaan voitti 2003 syntyneiden finaalissa Edmontonin jatkoajalla numeroin 3–2. Chicago jyräsi myös 2004 syntyneissä kukistamalla Montrealin maalein 7–0, ja Ottawa päihitti 2005 syntyneissä Toronton rankkareilla 2–1. (HäSa)

Asiasanat