fbpx
Uutiset

Juoksija kuristi kimppuunsa hyökänneen puuman kuoliaaksi

Hyökkäys tapahtui Yhdysvaltain Coloradossa. Siellä puuma on surmannut ihmisen kolmesti vuoden 1990 jälkeen.
Kuvan puuma tappoi kahden lajitoverinsa kanssa eläintarhan hoitajan Schönbrunnin eläintarhassa Wienissä maaliskuussa 2002. Kuva: Techt_Hans_Klaus

Yhdysvalloissa coloradolaisessa kansallispuistossa juoksemassa olleen miehen kimppuun hyökkäsi takaapäin puuma. Mies pystyi kuitenkin tappamaan puuman kuristamalla sen.

Mies pystyi taistelun jälkeen menemään autolleen ja ajamaan sairaalaan, kertoi Coloradon kansallispuistojen tiedottaja Rebecca Ferrell
Guardian-lehden mukaan.

Mies oli ollut maanantaina juoksemassa yksin lähellä Fort Collinsia kun puuma hyökkäsi hänen kimppuunsa takaapäin. Juokseva mies oli ilmeisesti käynnistänyt eläimen metsästysvietin.

Ferrellin mukaan mies teki juuri kuten pitikin, eli taisteli puumaa vastaan. Miehellä ei ollut mukanaan mitään kättä pitempää, vain “luja tahtonsa”.

Juoksijan nimeä ei ole julkistettu. Miehellä todettiin sairaalassa raapimisen jälkiä kasvoissa, rannevammoja sekä pistohaavoja käsissään, jaloissaan ja selässään.

Kansallispuiston työntekijöiden tutkimus todisti, että mies oli kuristanut puuman kuoliaaksi.

“Jos puuma hyökkää, taistele takaisin”

Puumien hyökkäykset ihmistä vastaan ovat harvinaisia. Coloradossa on vuoden 1990 jälkeen 16 ihmistä loukkaantunut ja kolme kuollut puumien hyökkäyksissä.

Viime vuonna nälkiintynyt puuma raateli pyöräilijän kuoliaaksi ja vahingoitti vakavasti toista pyöräilijää varhain aamulla North Bendissä Washingtonin osavaltiossa.

Parhain tapa suojautua puuman hyökkäykseltä on harjoitella ja olla varuillaan, sanoo Lynn Cullens puumien suojelusäätiöstä.

– Sanomme aina: jos kohtaat puuman, ole hyvin iso, päästele ääniä, tuijoita sitä, peräänny äläkä juokse, hän sanoi Guardianille.

– Jos kimppuusi hyökätään, taistele takaisin.

Puumat ovat yleisimmin liikkeellä samaan aikaan kuin saaliseläimensä kauriitkin eli aamulla ja illansuussa.

Menot