Uutiset

Juomatölkkitehtaan perustustyöt ovat pian käynnistymässä

Puolalaisen Can-Pack SA:n juomatölkkitehtaan rakentaminen Hämeenlinnan Painokankaan Moreenin teollisuusalueelle on edennyt suunnitelmien mukaan.

-Maansiirtotyöt saadaan vähitellen päätökseen ja tehtaan perustustyöt ovat käynnistymässä. Koneasennukset alkavat lokakuussa ja tehtaan pitäisi olla luovutuskunnossa ensi vuoden huhtikuussa, sanoo rakennusurakasta vastaavan Lemminkäinen Talo Oy:n aluejohtaja Tapani Pöyry.

Can Packin varatoimitusjohtaja Stanislaw Wasko on niin ikään tyytyväinen maansiirtotöiden edistymiseen.

-Olemme palkanneet tehtaalle kokeneen suomalaisen johtajan Suomen toimitusjohtajaksi. Aloitamme henkilökunnan rekrytoinnin loppukesällä. Loppuvuonna ja ensi vuoden alkupuolella perehdytämme työntekijöitämme jollakin Euroopan tehtaallamme.

Wasko pitää mahdollisena, että tölkkien tuotanto voisi käynnistyä jo helmikuussa ensi vuonna.

Liki miljardi tölkkiä vuodessa

Can Pack on ilmoittanut rekrytoivansa Hämeenlinnan tehtaalle 150 työntekijää. Mahdollinen toinen tuotantolinja toisi vielä sata työpaikkaa lisää.

Yhtiö investoi Hämeenlinnaan aluksi vajaat sata miljoonaa euroa. Painokankaalle rakennettava kiinteistö on tulee olemaan noin 15 000 neliömetrin suuruinen.

Tehtaan tuotantolinjalla on määrä valmistaa vuodessa noin 900 miljoonaa alumiinitölkkiä. Toinen tuotantolinja tuplaisi tölkkien määrän.

Tehtaan valmistuttua sieltä lähtee noin 12 000 rekka-autollista tölkkejä vuodessa.


Isot panimot lähellä

Viime helmikuussa Hämeenlinnassa vieraillut Wasko kehui Hämeenlinnan maantieteellistä sijaintia. Can Packillä on yhteistyösopimus panimojätti Heinekenin kanssa. Heineken on omistaa Hartwallin ja sen Lahden panimon.

Hämeenlinnan sijaintia puoltaa myös Carlsberg-konserniin kuuluva Sinebrychoff, jolla on iso panimo Keravalla.

Hämeenlinnan tehtaalta tulee olemaan myös vientiä Baltian maihin ja Ruotsiin. Wasko piti helmikuussa mahdollisena vientiä myös Venäjälle.


Krakovan tölkkijätti

Can Pack on suuri pakkausalan yritys, jonka päätuotteita ovat panimoteollisuuden tölkit. Konsernin liikevaihto on vajaat miljardi euroa, ja se työllistää Euroopan ja Aasian tehtaissaan 3 100 ihmistä.

Can Packin pääkonttori on Krakovassa. Yhtiö on nykyisin kokonaan yhdysvaltalaisessa omistuksessa.

Alumiinisten panimotölkkien lisäksi Can Pack valmistaa myös metallisia säilykepurkkeja, kruunukorkkeja ja jonkin verran lasipulloja.

Euroopassa Can Packin kova kilpailija on brittiläinen Rexam, jolla on tehdas Malmössä. Ruotsista tuodaan tölkkejä myös Suomeen. (Häsa)

Päivän lehti

26.1.2020