fbpx
Uutiset

Juonesta kiinni viime hetkellä

Kauden toinen kantahämäläinen paikallisottelu Hämeenlinnan Paukun ja Riihimäen Pesiksen välillä meni pitkän kaavan jälkeen lopulta kotijoukkue Paukulle. Avausjakson voittanut Riihimäki piti toisellakin jaksolla pitkään johtoa hallussaan, mutta lopulta kotijoukkue sai sisäpelinsä parempaan kuosiin ja otti 2–1 (1–2, 7–3, 4–0) -voiton.

Riihimäki johti toista jaksoa kahden vuoroparin jälkeen 2–0. Kolmannessa vuorossa Paukku kuitenkin pani vilkun päälle ja meni menojaan. Valtteri Ketonen kotiutti ensin Oskari Karevaaran lyömällä kakkosrajasta läpi.

Vähän myöhemmin Timo Niemi-Nikkola sivalsi kolmospesän päältä maisemiin ja Joonas Soramäki, Jerry Villa ja Ketonen kipittivät kotiin. Päätösvuorossa hämeenlinnalaiset vielä kaunistelivat numeroita.

Supervuoron sankari oli kokenut Ketonen. Hyvinkään Tahkossa suomenmestaruudenkin voittanut pesäpalloilija löi pallon upeasti kakkosvahdin yli ja pallo painui kakkospesän päältä maisemiin. Karevaara ja Soramäki ehtivät kotiin, ja Ketonen kiersi itse kunnarin. Timo Niemi-Nikkola kotiutti vielä Tony Vuorisen, eikä Riihimäellä ollut enää rahkeita nousta neljän juoksun takaa.

Paukun pelinjohtaja Mikael Mantila myönsi, ettei pelin alku ollut kotijoukkueelle helppo.

– Voi sanoa, että tulimme tänään voittoon haudan partaalta ja sytyimme ihan viimeisillä metreillä pelaamaan. Loppua kohden peli parani, mutta esitys oli heikko. En tiedä ansaitsimmeko kahta pistettä, mutta toisaalta tulos ei urheilussa ikinä valehtele, Mantila sanoi.

Mantilan mukaan Paukun sisäpelin vaikeuksissa oli sekä vastustajan hyvyyttä että omaa heikkoutta.

– Vastustaja ei alussa antanut räpylästä yhtään ilmaista tilannetta, mutta toisaalta toisella jaksolla niitä tuli. Oli se silti omaa heikkouttammekin. Emme pystyneet etenemään, mutta myös lyönnit olivat huonoja. Toisella jaksolla päätimme lätkiä palloa taakse ja katsoa mitä tapahtuu. Kyllähän sitä sitten tapahtuikin, Mantila sanoi.

Ulkopeli Paukulla oli hyvää läpi ottelun. Kakkospolttaja Joonas Soramäki pelasi ulkona erinomaisen ottelun ja sai ansaitusti joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon.

– Sarjataulukko ei valehtele. Vastustaja on hyvä joukkue, joka löi vaarallisesti. Täytyy nostaa hattua Soramäen Joonakselle. Tänään nähtiin Paukun miesten paidassa kauden parasta takalukijan peliä. Meikäläisellä ei ole mikään kiire sinne, pelikuntoisena juuri samaa paikkaa mainiosti hallitseva Mantila kehui.

Myös Otto Vesalan lukkaripeli sai kiitosta pelinjohtajalta.

– Hän syötti kolmannen tai neljännen pelin elämänsä aikana ja heti miesten suomensarjassa. Hyvin hän siinä pelaa, ei voi muuta sanoa.

Ketonen (1+3/4) ja Niemi-Nikkola (5 lyötyä) olivat Paukun tehokkaimmat. Mikael Hasu löi Riihimäelle kaksi juoksua. HäSa

Asiasanat

Menot