fbpx
Uutiset

Jussi Halla-aho toruu PS-nuoria – "Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta"

Toivon, että nuorisojärjestön jäsenistön enemmistö ymmärtää tilanteen vakavuuden, Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebookissa. Kuva: Joel Maisalmi
Toivon, että nuorisojärjestön jäsenistön enemmistö ymmärtää tilanteen vakavuuden, Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebookissa. Kuva: Joel Maisalmi

Perussuomalaisten nuorisojärjestö PS-nuoret herätti aiemmin tällä viikolla kohua sosiaalisessa mediassa julkaisemallaan kuvalla, jossa oli tummaihoinen lapsiperhe. Kuvan yhteydessä oli teksti, jossa kehotetaan äänestämään Perussuomalaisia, ”jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”.

Kuvaa ja tekstivalintaa on arvosteltu myös Perussuomalaisten taholta, koska nuorisojärjestö määrittelee suomalaisuutta ihonvärin pohjalta.

Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho kirjoitti keskiviikkona Facebook-sivullaan, etteivät kaikki PS-nuoret ymmärrä puolueen linjaa.

– Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä, Halla-aho kirjoittaa.

Halla-ahon mukaan nuorisojärjestössä on pääasiassa erittäin hienoa väkeä, mutta pieni joukko nuorisojärjestössä keskittyy puolueen ja nuorisojärjestön itsensä vahingoittamiseen.

– Esimerkiksi hyökkäilemällä puolueen omia ehdokkaita vastaan. Nämä ihmiset ovat väärässä puolueessa. Toivon, että nuorisojärjestön jäsenistön enemmistö ymmärtää tilanteen vakavuuden, Halla-aho kirjoittaa.

Halla-aho korostaa kirjoituksensa aluksi, että Perussuomalaiset vastustaa “haitallista maahanmuuttoa, jota tulee lähinnä Afrikasta ja Lähi-idästä”.

Uusi Suomi -verkkolehti kertoi keskiviikkona, että PS-nuoret voi menettää järjestölle myönnetyn 115 000 euron valtionavustuksen, jos opetus- ja kulttuuriministeriö katsoo, että avustuksen käytön ehtoja ja rajoituksia on rikottu.

Menot