Uutiset

Jussi Heikkinen jatkaa …FC Hämeenlinnassa

Viime kauden lopun FC Hämeenlinnassa jalkapallon Ykkösessä lainasopimuksella luutineella Jussi Heikkisellä, 24, on takanaan ikimuistoinen kausi. Talvikausi vierähti jalkapalloliigan FC Hakan ringissä, josta Heikkiselle näytettiin tylysti ovea vain muutamaa viikkoa ennen sarjakauden alkua.

Pelipaikka löytyi kakkosen Härmästä, mutta kesän korvalla laitapakki palasi FC Hämeenlinnaan. FC Hämeenlinnan tarjoama pelaamisen ja opiskelun yhdistävä paketti sopi mainiosti Heikkisen suunnitelmiin.

– Ihan hyvät fiilikset asiasta. Tällä kertaa vaakakupissa painoi moni kentän ulkopuolinen asia. Aloitan helmikuussa opiskelun seuran organisoimalla oppisopimuksella. Ensimmäistä kertaa uralla valmistaudutaan jo tässä vaiheessa kakkosen peleihin, mutta toisaalta ajateltuna se voi olla ihan mukavaa vaihteluakin. Tunnen kuitenkin päävalmentaja Tomi Uusitorpan hyvin, joten toimintatavoissa ei varmaan tule mitään järisyttävän ihmeellistä, Heikkinen mutustelee.

Heikkisellä on tarjolla tuoreita kokemuksia kakkosen haasteista viime kaudelta.

– Ei se mikään ammattilaissarja tietenkään ole, mutta soitellen ei auta lähteä sotaan. Kovia matseja on varmasti tiedossa. Erot kärjen ja häntäpään välillä ovat melko isoja. Ihan hyvältä kuulostavia visioita tässä on ensi kaudesta ilmoilla.

Päävalmentaja Tomi Uusitorppa oli merkittävän sopimuksen varmistumisesta mielissään.

– Juke mahtuisi monen liigajoukkueen rinkiin, totta kai hän on meille äärimmäisen tärkeä pelaaja. Jotain meidän on täytynyt tehdä oikein, koska tuon tason pelaaja pukee FC Hämeenlinnan paidan päälle seuraavien kahden kauden ajan. Juke on kärsinyt viime vuosina ikävistä loukkaantumista, mutta viime kausi antoi merkkejä paremmasta. Mitä kaverin harjoittelua kauden jälkeen olen seurannut, on mies kunnossa ja uhkuu treenihaluja, Uusitorppa sanoo. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

8.4.2020