Uutiset

Jussi Laihanen Härmän naisten valmentajaksi

Hämeenlinnalainen Jussi Laihanen, 55, on jalkapallon naisten Ykkösessä pelaavan Hämeenlinnan Härmän uusi päävalmentaja. Laihanen on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen seuran kanssa.

Kokenut futismies valmensi viimeksi toissa kaudella FC Hämeenlinnan miesten joukkuetta. Hän on valmentanut pitkällä urallaan myös naisten joukkueita.

Härmä sai alkutalvesta riveihinsä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran naisten edustusjoukkueen, joka uusi sarjapaikkansa Ykkösessä alaloppusarjan kautta.

– Minua kysyttiin naisten joukkueen mukaan ensimmäisen kerran, kun joukkue oli vielä HJS:n alaisuudessa. Toisen kerran kun joukkueen runkopelaajiin kuuluva Elina Hämäläinen tiedusteli halukkuuttani palata valmennushommiin, olikin joukkueen nimi jo Härmä, Laihanen nauraa.

Laihasen ei kuitenkaan tarvinnut kauan pohtia valmennuspestiään.

– Pääasia on, että tytöt pääsevät pelaamaan. Hämeenlinnalaista naisjalkapalloa on aina mukava auttaa, Laihanen sanoo.

Laihanen on ennättänyt vetää joukkueelleen vasta neljät harjoitukset. Mukana on ollut parisenkymmentä pelaajaa.

– Innostusta tuntuu riittävän. Joukkueen nimilistalla taitaa olla kolmisenkymmentä pelaajaa. Joukossa on viime kauden joukkueen pelaajia ja B-tyttöjä, Laihanen kertoo.

Härmän pelit Ykkösessä alkavat viime kauden tapaan huhtikuussa. Kesän tavoitteita joukkue ei ole vielä ennättänyt asettaa.

– Katsotaan nyt miten pelit lähtevät liikkeelle. Toivottavasti emme kuitenkaan päätä kauttamme alemmassa loppusarjassa, Laihanen pohtii.

Laihasen valmennustiimiin ovat lupautuneet myös Härmän manageri Petri Kesti ja fysiikkavalmennuksesta vastaava Miikka Kelo.

– Tammikuun puolella alamme harjoitella kolme kertaa viikossa. Ensi kauteen valmistaudumme pelaamalla harjoitusotteluita ja Suomen cupia, manageri Kesti suunnittelee. (HäSa)

Asiasanat