Uutiset

Jussi Sihvonen johdatti Erän A-nuoret SM-kultaan

Hämeenlinnalainen salibandyvalmentaja Jussi Sihvonen johdatti päävalmentajana Tapanilan Erän A-nuoret suomenmestaruuteen.

Finaalisarja venyi viidenteen otteluun, jossa Erä kukisti TPS:n maalein 4–2.

– Tälle kaudelle uusimme pelisysteemin ja teimme kovan tavoitteen eteen tolkuttomasti duunia. Laadukas toiminta ja systemaattinen kausisuunnittelu ovat Erässä vaatimuksena. Joukkue todella viihtyi yhdessä ja haastoi kaiken aikaa itseään ja lisäksi meillä oli pätevä valmennustiimi, jossa jokaisen parhaita ominaisuuksia hyödynnettiin, Sihvonen ynnää menestyksen taustoja.

Sihvonen valmensi kaudella 2014–2015 Lammin Salibandyn divarimiehistöä ja siirtyi kauden päätteeksi Helsinkiin Erän organisaatioon.

– Vuosi LaSBissa oli unohtumaton. Joukkue oli nuori ja nälkäinen. Erän kanssa olimme useaan otteeseen keskustelleet yhteistyöstä ja vuosi sitten tuli eteen sellainen projekti, että jouduin todella pitkään miettimään tämän kauden kuvioita. Suurin hyppy oli siirtyminen miesten pääsarjoista A-junioreiden maailmaan, Sihvonen muistelee.

– Erä on organisaationa salibandyn yliopisto. Asioita on tehty pitkään ammattimaisesti. Meidän A-juniorijoukkue hoidetaan täysin samoin kuin miesten edustusjoukkue eli pelaajat pelaavat, koutsit valmentaa ja taustat hoitavat kaiken muun.

Hämeenlinnassa Sihvonen on aikanaan toiminut muun muassa FT Trackersin liigavalmentajana ja Steelersin divarivalmentajana.

Hänen nykyinen seuransa ilmoitti taannoin fuusiosta Viikinkien kanssa.

– Ei pääkaupunkiseudun fuusioseura ollut yllätys, mutta siihen liittyvät seurat kyllä yllättivät. Nyt yhdistyi kaksi todellista huippuseuraa ja lopputulos tulee varmasti olemaan pitkässä juoksussa todella kova. Oma tilanteeni on vielä auki ensi kauden osalta. Kiinnostusta on ollut paljon ja siitä olen otettu. Itsellä kausi päättyi vasta, mutta valmennan varmasti myös ensi kaudella. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic