Uutiset

Jussi Sihvonen Steelersin valmentajaksi

Viime kauden salibandydivarin loppuottelut niukasti LaSB:lle hävinnyt Steelers rakentaa kovaa vauhtia ensi kauden liigajoukkuettaan, vaikka liigapaikasta puuttuu vielä viimeinen sinetti. Seura pestasi tulevan liigajoukkueensa päävalmentajaksi tällä kaudella helsinkiläisen Erän A-nuoret SM-kultaan valmentaneen hämeenlinnalaisen Jussi Sihvosen. Sihvosen sopimus Steelersin kanssa kattaa ensi kauden ja siinä on myös optio yhdestä seuraavasta kaudesta.

Steelersin puheenjohtajan Tuukka Heinosen mukaan salibandyliigan paikka on sinettiä vaille varma. Hämeenlinnalaisille tarjoutui mahdollisuus hakea pääsarjapaikkaa, kun liigan kaksi helsinkiläisseuraa, Viikingit ja SSV, yhdistyivät nimihirviö EräViikingeiksi.

– Viime viikonlopun superfinaalissa liigapaikasta jo onniteltiin. Kyllä sen voi sanoa olevan 99-prosenttisesti varma, Heinonen paljastaa.

Sihvoselle Steelers ja sen edeltäjä Trackers ovat tuttuja seuroja. Hän oli mukana nostamassa Trackersia alasarjoista liigaan pelaajana ja uransa jälkeen myös seuran valmentajana. Myös Steelersin 1. divisioonan valmennuksessa tuore mestarivalmentaja on ollut mukana ennen visiittiään Lammilla ja Helsingissä.

– Oma kauteni loppui vasta viime perjantaina, joten aika lyhyellä valmistautumisella Steelersin mukaan tulen. Rauhoitin viime kauden kokonaan Erälle ennen kuin edes mietin uutta kautta. Projekti on haastava, mutta sitten ollaan väärässä paikassa, jos haasteita ei uskalleta ottaa vastaan. Erä halusi, että jatkan siellä, mutta seurassa on paljon muutoksia. Ulkomailtakin tuli tarjouksia, mutta myös perhesyyt vaikuttivat. Olen asunut koko ajan Hämeenlinnassa, joten valinta oli minulle luonteva varsinkin sen jälkeen, kun Steelersin organisaatio osoitti todella haluavansa minut tänne, Sihvonen kiittelee.

Steelers ei saanut viime kauden päätteeksi liigapaikkaa pelaamalla kahdesta mahdollisuudestaan huolimatta, mutta Sihvonen uskoo, että hämeenlinnalaisseura pystyy vakiinnuttamaan paikkansa lajin pääsarjassa.

– Minulla on suunnitelmissa, että lähdemme uudistamaan pelitapaa, joka oli nyt entisen päävalmentajansa näköinen. Olemme saattaneet antaa tietyillä osa-alueilla muille eteen asioita, mutta siihen tulee muutos. Lähdemme rakentamaan koko organisaation rakennetta ammattimaisemmaksi ihan harjoittelukulttuurista ja seurana toimimisesta lähtien, tuore päävalmentaja suunnittelee.

Sihvosen valmennustiimiin tulee mukaan aikaisemmin tamperelaisen Classicin, helsinkiläisen SSV:n ja nuorten maajoukkueiden valmennustiimeissä vaikuttanut Keijo Matilainen.

– Hän on ihan huipputyyppi fysiikkapuolella. Uskon muutenkin, että pystymme parantamaan monella osa-alueella, mikä näkyy sitten kentällä. Kaikkea ei voi muuttaa heti, mutta sen vuoksi olemmekin tekemässä pitkäjänteisesti töitä ja lupauduin pidemmäksi aikaa mukaan 1+1-vuotisella sopimuksella, Sihvonen kertoo.

Pelaajatilanteestaan seura tiedottaa myöhemmin.

– Tunnen nykypelaajat hyvin ja osa on vanhoja pelaajianikin. Joka osa-alueelle ottaisin mielellään vahvistusta, jos se on mahdollista. Realiteettien puitteissa pitää kuitenkin mennä. Klassisesti voisi vastata, että jos omasta organisaatiosta löytyy jo nyt tai viimeistään kauden alkaessa liigatason maalivahti, pari pallollista puolustajaa ja muutama timanttinen hyökkääjä, päästään sillä jo pitkälle, päävalmentaja arvelee. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic