Uutiset

Jussi Suna ylivoimainen Rengon rasteilla

Turun Metsänkävijöiden avokalliomaastoihin tottunut Jussi Suna hallitsi myös perushämäläisen risukkoisen ja kivikkoisen maastotyypin. Hän oli Hämeenlinnan Suunnistajien Sibelius-kirmauksen nimen saaneissa kansallisissa kisoissa Rengon Lauttiankulman metsissä ylivoimainen suunnistettuaan miesten A-sarjan 8,7 km reitin lähes kolme ja puoli minuuttia MS Parman Samuli Salmenojaa nopeammin. Voittajan kilometrivauhdiksi tuli 6.18. Hauhon Sisun Aki Ylitalo oli kolmas 47 sekunnin päässä kakkossijasta.

– Yritin sellaista perusvarmaa suunnistusta tähän maastoon. Se onnistui varsin hyvin, vaikka kyllä peitteisyyden takia piti jonkin verran myös pysähdellä. Malttia se tosin vaati, Suna tuumaili kisastaan.

– Suunnilleen virheetön suunnistus, tein vain sellaisia pikku kaarroksia ennen lippuja. Radasta pidin, se oli sopivan vaihteleva ja kartastakin, kunhan sitä vain malttoi lukea.

Naisten A-sarjan rata oli vajaat kuusi kilometriä ja sillekin saatiin varsin ylivoimainen voittaja Lahden Suunnistajat-37:n Saara Nikkarin oltua 2.16 Lahden Taimen Sanna Andelinia vauhdikkaampi. Kolmanneksi suunnistanut Kangasala SK:n hämeenlinnalaislähtöinen Satu Mäkitammi jäi Andelinista runsaan minuutin.

– Tätähän täältä odotettiinkin, sellaista perushämäläistä risukkoa ja kivikkoa. Paikoin tosin sitten oli myös ihan puhtaitakin pätkiä. Rata oli mukavan vaihteleva keskimatkan reitti. Yhdettätoista rastia piti hieman katsella, muuten homma sujui kivasti, hämeenkoskelainen Nikkari kuvaili matkantekoaan.

Kilpailumaasto oli aivan uusi, siitä ei suunnistuskarttaa ollut aiemmin. Kartoittaja Esko Savosen maastokuvaus sai myönteisen vastaanoton ainakin kärkipään suunnistajilta. Tosin esimerkiksi Satu Mäkitammi totesi, että ”rata oli hyvä, mutta en minä tänne harjoittelemaan tulisi”.

Maakunnasta ykkössijan arvoisesti suunnistivat Tapio Haikama HlS H21C, Jani Mäntytörmä KalKe H35, Jouni Vantaala LamSä, Jukka-Pekka Rantio HauSi H55, Pekka Kerkola HlT H65, Niilo Syrjälä LHR H13, Reija Haikama HlS D21C, Eva Reeni RiSu D70 ja Eevi Kulju KalKe D10RR. HäSa

Asiasanat

Mainos