fbpx
Uutiset

Justus Paajanen on Kisan uusia tähtiä

Hämeenlinnan Kisan nyrkkeilijöillä ei käy aika pitkäksi Poltinahon harjoitussalilla. Perinteikkään seuran treeneissä käy nimittäin melkoinen mäiske.

Säkille kyytiä antaa muun muassa seuran uusi lupaus, 17-vuotias Justus Paajanen, joka voitti vajaa kolme viikkoa sitten vakuuttavin ottein TUL:n A-poikien mestaruuden Lahdessa. Paajanen rökitti heti mestaruuskisojen ensimmäisessä ottelussaan Amin Asikaisen suojatin Aarne Hakomäen, joka on sarjan 57 kiloa hallitseva suomenmestari.

Paajasen taustajoukkoihin kuuluu nykyisin takavuosien mestariottelijan Tarmo Uusivirran entinen valmentaja Aarno Luoma, joka muutti Jyväskylästä Hämeenlinnaan viisi kuukautta sitten.

– Justus on seuramme ehdoton tulevaisuuden huippu. Ennen TUL:n kisoja hänellä oli takanaan vain viisi ottelua, mutta komeasti kaveri otteli kokeneempia vastustajia vastaan. TUL:n kisoissa juniorimme otteli vielä 57 kilon sarjassa, mutta jatkossa hänen sarjansa on 60 kiloa, Luoma suunnittelee.

Valmentaja Luoma luotsasi seitsemän vuotta Tarmo Uusivirtaa. Hämeenlinnaan Luoma muutti viettämään eläkepäiviään, mutta kauan mies ei ennättänyt uuden kotikaupunkinsa raittia tallata, kun Kisan väki houkutteli taas salille.

– Niinhän siinä kävi. Mutta mikäs täällä on touhutessa – innokkaassa porukassa. Minä vastaan harjoitusten taito- ja tekniikkapuolesta, ja muun muassaJari Malmisuo ja Eetu Valkila vetävät pistariharjoituksia. Osa nyrkkeilijöistämme käy harjoittelemassa myös Miemalan ala-asteen salissa, Luoma kertoo.

Justus Paajanen on harrastanut nyrkkeilyä kolmisen vuotta. Montaa lajia aiemmin kokeillut nuorukainen on viihtynyt hyvin rankan lajin pyörteissä.

– Innostuin lajista ehkä juuri sen takia, sillä tämä todella haastavaa puuhaa. Parhaillaan harjoittelen syksyllä käytäviin nuorten SM-kisoihin, joka on seuraava kovempi tavoitteeni, Paajanen kertoo.

Kisaryhmässä imua

Kisan harjoituksissa käy eri ryhmissä noin neljäkymmentä nyrkkeilijää. Myös naisten kuntonyrkkeily on seuran riveissä vuodesta toiseen suosittua.

Justus Paajanen ei ole seuran ainoa kilpanyrkkeilijä. Myös ainakin Eetu Valkila, Kristian Malmisuo, Karri Lohi, Noora Valikainen, Linda Nuotio, Laura Välkkynen, Miisa Lindström ja vasta 12-vuotias Emilia Puhakainen tähtäävät kisakehiin.

Kisan nyrkkeilyjaoston puheenjohtaja Noora Valikainen povaa Paajasen lisäksi nuorelle Emilia Puhakaiselle menestyksekästä uraa.

– Emilia on todella lahjakas juniori, joka nousi naisten porukkaamme lasten ryhmästä. Meillä on suunnitelmissa lähteä kisoihin syksyllä muutaman tytön ryhmällä. Itsekin olen taas innostunut ottelemaan, mutta ensin pitää kiristellä kovasti, nauraa Valikainen.

Miesten harjoituksia vetävä Eetu Valkila tähtää myös kisakehiin. Valkilakin ennätti jo välillä päättää uransa.

– Lopetin jo 16-vuotiaana, mutta nyt taas harjoittelu maistuu. Tarkoitus olisi lähteä kokeilemaan rahkeitani 91 kilon sarjaan. Myös Karri Lohi kuuluu seuramme vanhempaan kaartiin, jolla on myös ottelukokemusta, 26-vuotias Valkila kertoo. (HäSa)

Asiasanat

Menot