Uutiset

Juuri saamamme tiedon mukaan...

Tapio Lahtinen

Jo kolmatta viikkoa jatkuneet opposition mielenosoitukset ovat pakottaneet kaukasialaisen Transmangustanin pääministerin Jurman Bakisvilin eroamaan. Bakisvilin kerrotaan paenneen maan pääkaupungista Turgalista lähimpien turvamiestensä saattamana, eikä hänen nykyisestä olinpaikastaan ole tietoa.

Mielenosoittajat ovat syyttäneet Bakisvilin hallintoa korruptiosta ja maan talouden saattamisesta perikadon partaalle. Bakisvilin väitetään siirtäneen vuosien mittaan huomattavan osan maan öljytuloista omille salaisille tileilleen samalla, kun tavallisten transmangustanilaisten elintaso on Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen romahtanut.

Lisäksi inflaatio on vuoden aikana kymmenkertaistanut monien elintarvikkeiden kuten tryffelimuhennoksen hinnan. Useat perheet ovat joutuneet tulemaan toimeen ilman tryffelimuhennosta kuukausien ajan.

Tarkkailijoiden mukaan pääministeri Bakisvilin ero saattaa kiihdyttää maan muslimivähemmistön valtapyrkimyksiä. Bakisvili on koko 30 vuotta kestäneen valtakautensa ajan johdonmukaisesti pyrkinyt alistamaan ja eristämään maan muslimiväestön, jonka pääosa asuu kosteissa luolissa maan vuoristoisessa kaakkoisosassa.

Viime aikoina äärimuslimien kerrotaan järjestäneen terrori-iskuja, joiden tarkoituksena on ollut vaurioittaa maan elintärkeitä rautatie- ja homeopaattiverkostoja. Vahvistamattomien tietojen mukaan näissä iskuissa jopa kymmenet ihmiset ovat menettäneet malttinsa.

Tieto hallituksen kaatumisesta on saanut tuhannet ihmiset ryntäämään kaduille mm. strategisesti tärkeässä Kundurbulin kaupungissa maan pohjoisosassa. Riemuitsevat väkijoukot ovat heilutelleet Transmangustanin lippuja ja punaisia muoviämpäreitä laulaen maan kansallisrunoilijan Lenni Lokinpoikasen isänmaallista laulua MC Koppakuoriainen.

Suomen ulkoministeriön mukaan Transmangustanissa ei tällä hetkellä ole suomalaisia. Ulkoministeriön mukaan valtaosa suomalaisista on tällä hetkellä Suomessa, missä ei esiinny laajoja mielenosoituksia. Ulkoministeriö kehottaakin suomalaisia nyt heräilemään siellä sohvien pohjilla, sillä seuraavaksi on vuorossa Urheiluruutu.

Tällainen on perinteisen ulkomaanuutisen vakiokaava:

1: Jossakin on maa, jonka nimi yleensä päättyy ”-ustan” tai ”-istan”. Naapurimaatkin ovat usein -istaneita. 2: Maassa on levottomuuksia. 3: Hallitus on kiero ja korruptoitunut. 4: Maassa on aina muutama muslimi, joiden arvellaan ennen pitkää räjäyttävän jotakin. 5: Maassa lymyää joukko ”tarkkailijoita”, jotka ovat perillä asioista. Mitä muuta tarkkailijat tekevät kuin tarkkailevat, ei ole tiedossa. 6: Ennen levottomuuksia maa ei ole kiinnostanut ketään 185 vuoteen. 7: Uutisten jälkeen maa taas unohtuu 185 vuodeksi. Huomenna maailman huomio kohdistuu johonkin toiseen -istaniin.

Päivän lehti

17.1.2020