Uutiset

Juuse Saroksella onnistunut syyskausi

Maalivahti Juuse Saroksen syyskausi Pohjois-Amerikassa on sujunut hyvin.

Nashville Predatorsin NHL-organisaatioon siirtynyt HPK:n kasvatti on pelannut AHL-liigassa Milwaukee Admiralsin riveissä 15 ottelua, joista saldona on kaksitoista voittoa ja vain kolme tappiota.

Torjuntaprosentti on ollut 91,5 ja kahdeksan kertaa 20-vuotias nuorukainen on valittu ottelun tähdistöön.

– Hyvin ja tasaisesti on mennyt, mutta koko ajan oppii uutta. Pieni kaukalo ja erilainen pelityyli, rännejä tulee paljon enemmän ja sen kautta mailapeliä, samoin maskia on enemmän ja pienistäkin kulmista heitellään kiekkoa maalille. Mutta olen tykännyt, pääsee helpommin peliin mukaan, Saros kertoo.

Milwaukeen toinen maalivahti 24-vuotias tsekki Marek Mazanec on pelannut 14 ottelua torjuntaprosentilla 90,6 ja voittoja on tullut seitsemän.

– Jo pari viime vuotta täällä olleen Mazanecin kanssa ollaan puoliksi pelattu ja peliajasta on hyvä kilpailu. Kauden alkuun hävittiin muutama peli, mutta sen jälkeen on parannettu ja saatiin kymmenen pelin voittoputki. Nyt voittoja on tullut tasaisesti, vaikka hyökkääjiä on vaihtunut loukkaantumisten ja NHL-nostojen takia, Saros summaa.

Milwaukee lähti joulun viettoon kahden voiton saattelemana kahdeksan joukkueen Central Divisionin kakkosena. Suomalaispuolustaja Kristian Näkyvä on urakoinut kaikki 29 ottelua.

Hyvät otteet AHL:ssä poikivat Sarokselle myös yllättävän nopeasti NHL-debyytin, kun hän oli maalinsuulla Nashvillen kotiluolassa Bridgestone Arenassa marraskuun lopussa Buffalo Sabresia vastaan.

– Oli hieno hetki päästä pelaamaan Nashvillessa, sehän on ollut unelmana siitä lähtien, kun aloitin pelaamisen, Saros iloitsee. HäSa

Asiasanat