Uutiset

Juuse Saroksella vahva debyyttikausi AHL:ssa

Maalivahti Juuse Saros urakoi kauden lopulle kahdeksan voittopelin putken ja oli ratkaisevassa roolissa, kun Milwaukee Admirals nousi jääkiekon AHL-liigan runkosarjan divisioonavoittajaksi.

Maaleja voittoputken aikana meni vain 1,50 ottelua kohti ja kolmesti Saros arvostettiin ottelun ykköstähdeksi sekä kertaalleen kakkostähdeksi.

Debyyttikausi Pohjois-Amerikassa on kaikkineen sujunut tiistaina 21 vuotta täyttäneeltä Sarokselta hienosti.

Maaliskuussa hänet valittiin kuukauden maalivahdiksi ja jatkona tuli paikka AHL-liigan tulokastähdistöön, jonka valinnan suorittivat valmentajat ja pelaajat sekä median edustajat. Perusteluissa nostettiin esille koko vahva kausi ja kahdeksan pelin voittoputki myös marras-joulukuussa.

– Kokonaisuudessaan onnistunut runkosarja. Kivoja tunnustuksiahan nuo ovat ja osoittavat, että hyvässä joukkueessa on saanut pelata. Tasaisesti pelattiin, eikä pidempiä heikkoja jaksoja tullut. Paljon kehitettävää itsellä vielä on, mutta paljon on jo myös oppinut, Saros tuumasi.

– Mutta erityisesti mieleen on jäänyt ensimmäinen NHL-pelini, se oli kyllä iso juttu itselleni.

HPK:n kasvatti oli Nashville Predatorsin neljännen kierroksen varaus vuonna 2013 ja NHL-debyytti tuli yllättäen jo viime syksynä 28. marraskuuta Buffaloa vastaan.

AHL-pelejä kertyi runkosarjassa 38 ja niistä voittoja 29 torjuntaprosentilla 92,0. Maaleja ottelua kohti meni 2,24 ja sillä Saros oli maalivahtitilaston neljäs. Nollapelejä kirjattiin neljä.

Milwaukeen toinen maalivahti tšekki Marek Mazanek oli maalivahtitilaston kolmastoista. 39 ottelun saldona oli 19 voittopeliä torjuntaprosentilla 91,2.

– Pudotuspelit alkavat perjantaina ja eka kierros pelataan paras viidestä. Jos siitä mennään jatkoon, loput sarjat pelataan paras seitsemästä. Maalivahtien peluutuksesta ei olla vielä puhuttu mitään eli sen näkee sitten, Saros kertoi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic