Uutiset

Juuse Sarokselta jälleen huippupeli

HPK:n maalivahti Juuse Saros venyi jälleen huippupeliin Lake Placidissa, kun turnauksen päätöskamppailussa Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue kukisti Ruotsin voittomaalikilpailussa 3–2 (0–1, 1–1, 1–0, 0–0).

Vahvasti turnauksessa pelannut Ruotsi oli voittanut aiemmin kolme ottelua neljästä.

Myös Suomea vastaan sinikeltaiset menivät avauserän puolivälissä johtoon ylivoimalla. Suomikin pääsi ylivoimalle ja sai pelata jopa viidellä kolmea vastaan, mutta ei onnistunut tasoituksessa.

Heti toisen erän alkuun Teuvo Teräväinen tasoitti rangaistuslaukauksella, mutta Ruotsi kuittasi pian uudelleen johtoaseman ja hallitsi erää. Lisämaaleja Saroksen ohi ei kuitenkaan mennyt.

Päätöserän neljännellä minuutilla Teräväinen toi toisella maalillaan pikkuleijonat jälleen tasoihin 2–2. Tiukassa kamppailussa loppuerä sekä jatkoaika edettiin maaleitta, vaikka paikkoja oli molemmissa päissä.

Voittomaalikilpailussa urakoitiin kymmenen paria. Saroksen torjunnoilla ja Juuso Ikosen ratkaisumaalilla pikkuleijonat päättivät turnauksen riemukkaasti voittoon. USA puolestaan voitti Kanadan maalein 5–1.

Juuse Saros torjui Suomen molemmat voitto-ottelut ja yhteensä kolme peliä viidestä. Toisena maalivahtina torjuntavastuuta kantoi Jokereiden Joonas Korpisalo.

HPK:sta mukana oli myös puolustaja Juuso Vainio, joka sai hyvin peliaikaa ja vastuuta myös erikoistilanteissa. Suomen tehokkain oli Teuvo Teräväinen (4+4). (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.5.2020