Uutiset

Juuse Saros AHL:n kuukauden maalivahti

Milwaukee Admiralsin maalivahti Juuse Sarokselle sataa kiitosta otteistaan jääkiekon AHL-liigassa.

Ensin debyyttikauttaan pelaava 20-vuotias HPK-kasvatti arvostettiin Admiralsin kuukauden pelaajaksi ja jatkona hänet nimettiin koko AHL-liigan maaliskuun maalivahdiksi.

– Kyllähän se tietenkin kiva bonus tässä vaiheessa kautta on ja osoittaa, että hyvin ollaan joukkueena pelattu, Saros kommentoi.

Edellisen kerran suomalaismaalivahti on valittu AHL:n kuukauden maalivahdiksi maaliskuussa 2005 eli 11 vuotta takaperin, jolloin Kari Lehtonen sai tittelin. Saroksen ja Lehtosen lisäksi vain Mika Noronen on saanut vuonna 2000 saman arvostuksen.

Maaliskuu oli AHL-liigan kiivastahtisin pelikuukausi. Milwaukeen 14 ottelusta Saros torjui kahdeksan ja seitsemään voittopeliin mahtui myös kaksi nollapeliä.

Maaleja meni vain 1,61 peliä kohti ja torjuntaprosentti 93,6 oli selkeästi yli kauden keskiarvon (92,0), jolla Saros on kuulunut läpi kauden liigan kärkitorjujiin.

– Minulla on ollut tasainen kausi ja hyvin on mennyt myös viime aikoina. Koko ajan oppii uutta ja koittaa parantaa. Vielä on tietysti paljon kehitettävääkin, Saros tuumasi.

– Joukkueena pisteitä on tullut tasaiseen tahtiin ja muutama tiukempi peli voitettu. Kulunut kuukausi oli kiireinen, mutta hallitsimme erilaiset tilanteet. Hyvältä näyttää, vielä on viimeiset runkosarjan pelit ja sitten alkavat pleijarit.

 

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic