Uutiset

Juuse Saros ja Juuso Hietanen MM-jäille

HPK:n kasvatti maalivahti Juuse Saros on mukana Suomen jääkiekkomaajoukkueessa, joka matkustaa MM-kisoihin Venäjälle. Leijonamiehistössä on mukana myös hämeenlinnalaislähtöinen puolustaja Juuso Hietanen.

Saros kuuluu NHL-seura Nashville Predatorsin organisaatioon ja hän pelasi päättyneellä kaudella AHL-liigassa Milwaukee Admiralsissa. Maajoukkueen luottopakkeihin lukeutuva Hietanen edustaa puolestaan KHL-seura Moskovan Dynamoa.

– Kiva juttu, että pyydettiin mukaan. Hyvillä mielin lähden kisoihin, maajoukkueen matkaan on aina siistiä päästä. Ne ovat ainutlaatuisia juttuja ja koskaan ei tiedä, milloin seuraavan kerran pääsee taas mukaan, 21-vuotias Saros kommentoi Hämeen Sanomille.

Laine ja Aho maajoukkueeseen

Nuorten maailmanmestarit Patrik Laine ja Sebastian Aho on valittu Suomen joukkueeseen ensi perjantaina Venäjällä alkaviin MM-kisoihin.
Sen sijaan sekä alle 20- että alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittanut hyökkääjä Jesse Puljujärvi jäi valitsematta.

Suomen maalivahtikolmikko MM-turnauksessa on Calgaryn Niklas Bäckström, SKA Pietarin Mikko Koskinen ja NHL:ssä ja AHL-farmiliigassa pelannut Nashvillen/Milwaukeen Juuse Saros.
Suomen MM-joukkueessa on Pohjois-Amerikasta 11 pelaajaa, joista NHL:ssä tällä kaudella pelanneita on kymmenen. Puolustaja Ville Pokka on pelannut Chicagon AHL-farmijoukkueessa Rockfordissa.

Viime vuonna Leijonilla oli MM-jäällä kuusi NHL-vahvistusta.

Miesten MM-kisojen ensikertalaisia on viisi. He ovat Pokka sekä hyökkääjistä Tapparan Suomen mestari Laine, Kärppien Aho, Detroit Red Wingsin Teemu Pulkkinen ja NHL:n/AHL:n Coloradon/San Antonion Mikko Rantanen.

Kotimaan liigasta valittiin Tapparasta kaksi pelaajaa ja Kärpistä kolme. KHL-liigan pelaajia on Leijonissa seitsemän ja Ruotsin SHL-liigassa kiekkoilevia kaksi.

Suomi kohtaa vielä ennen MM-turnausta ylihuomenna Helsingissä Yhdysvallat. Maaottelussa pelaa MM-kisoihin valitun puolustaja Esa Lindellin tilalla Ilari Melart, joka ei kuulu Suomen MM-joukkueeseen.

Suomi aloittaa MM-kisat B-lohkossa Pietarissa 6. toukokuuta Valko-Venäjää vastaan. Suomen alkulohkossa pelaavat myös viime vuoden maailmanmestari Kanada ja Yhdysvallat.

 

Asiasanat

Päivän lehti

8.8.2020