Uutiset

Juuse Saros jälleen Nashvilleen

Maalivahti Juuse Saros on kutsuttu jälleen NHL-seura Nashville Predatorsin miehistöön.

Edellisen kerran HPK:n kasvatti pelasi NHL:ssä reilu pari viikkoa sitten, kun ykkösvahti Pekka Rinne oli sivussa ruokamyrkytyksen takia ja Saros matkusti pikakomennuksella Nashvilleen.

21-vuotias nuorukainen torjui uransa toisessa NHL-pelissä komean voiton, kun Nashville kukisti hallitsevan mestarin Pittsburgh Penguinsin maalein 5–1. Saros otti 34 torjuntaa ja hänet valittiin ottelun kolmostähdeksi.

Pääosan alkukautta Saros on pelannut viime kauden tavoin Nashvillen farmijoukkueessa Milwaukee Admiralsissa AHL-liigaa.

Viime viikonlopun kahdesta kotiottelusta tuli voitot Chicago Wolvesista 3–2 ja Iowa Wildista 5–3 ja Saros valittiin Chicago-pelin ykköstähdeksi.

Milwaukeen yhdeksästä pelistä Saros on torjunut seitsemän ja niistä voittopelejä on kuusi. Hän on AHL:n maalivahtitilaston kärkeä. Maaleja on mennyt alle kaksi per ottelu (GAA 1,99) ja torjuntaprosentti on ollut 92,9.

Saroksen uuden NHL-komennuksen taustana on muun muassa peliajan saaminen AHL:ssä maalivahti Marek Mazanecille, joka Rinteen kakkosmiehenä ei ole juurikaan saanut tällä kaudella peliaikaa NHL-peleissä. 25-vuotias tshekkivahti oli luukkumiehenä myös silloin, kun Saros nostettiin Pittsburgh-peliin Nashvillen maalinsuulle.

Pekka Rinne on pelannut yhdeksän ottelua, joista on tullut kaksi voittoa. Torjuntaprosentti on 91,6 ja maaleja per ottelu on mennyt 2,63.

Nashville on Central-divisioonan viimeisenä. Joukkueella on menossa neljän kotiottelun putki ja marraskuuhun kertyy yhteensä 14 ottelua. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic