Uutiset

Juuse Saros Leijona-paitaan

Hämeenlinnan Pallokerhon liigajoukkueen maalivahti Juuse Saros, 18, pääsee näyttämään taitojaan A-maajoukkueeseen. Saros on valittu Leijona-miehistöön, joka kohtaa Latvian ensi viikon torstaina Jyväskylässä ja perjantaina Kuopiossa. Latvia-ottelut avaavat Euro Hockey Challenge -turnausten kauden.

Sarokselle Leijoniin valinta oli mukava yllätys tiiviin liigakauden jälkeen.

– Maajoukkuedebyytti on plussaa kauteeni. Nimeäminen oli kyllä pieni yllätys, vaikka pelikaverit pukukopissa ovat tietenkin ruksanneet minut joukkueeseen jo moneen kertaan, Saros nauraa.

Kerhon veskarille jää hyvin aikaa valmistautua ensi viikon peleihin.

– Ylioppilaskirjoituksetkin ovat jo takana, ja liigamiehistöllämme on taukoa pelien päätyttyä. Nyt pitää vain päästä jäälle hakemaan tuntumaa jokusen kerran ennen Vierumäen leiriä, Saros suunnittelee.

HPK:n maalilla erinomaisen kauden pelannut Saros pelasi jääkiekkoliigan runkosarjassa 44 ottelua (torjuntaprosentti 92,82). Pudotuspeleissä hänen torjuntaprosenttinsa oli kuudessa ottelussa 90,28.

Saros pelasi vuodenvaihteessa myös Suomen 20-vuotiaiden maajoukkueessa, joka juhli MM-kultaa Malmössä Ruotsissa. MM-turnauksessa hämeenlinnalainen valittiin tähdistökentälliseen.

Seitsemän ensikertalaista

Leijonien päävalmentaja Erkka Westerlund nimesi odotetusti Liiga- ja tulokaspainotteisen joukkueen Latviaa vastaan.

Saroksen lisäksi myös joukkueen toinen maalivahti Ville Kolppanen (Ilves) on A-maajoukkueen ensikertalaisia.

Debytantteihin lukeutuu myös Jokerien puolustaja Esa Lindell, joka Saroksen tapaan pelasi nuorten MM-miehistössä. Maajoukkuetulokkaita ovat niin ikään Bluesin Eetu Pöysti, Ässien Tommi Taimi sekä Ilveksen Tommi Kivistö ja Michael Keränen.

Kokemusta leijonariveihin tuovat yli sadan maaottelun miehet Jere Karalahti (Jokerit) ja Tuukka Mäntylä (Metallurg Novokuznets, KHL) sekä Sotshin pronssimiehistöstä Leo Komarov (Moskovan Dynamo, KHL).

Mäntylän ja Komarovin lisäksi KHL-miehiä ovat Petteri Wirtanen (Donbass Donetsk), Tuomas Kiiskinen (Donbass Donetsk) ja Veli-Matti Savinainen (Jugra Hanti-Mansijsk).

Suomen maajoukkue kohtaa kevään EHC-turnausten otteluissa myös Saksan ja Venäjän. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic