Uutiset

Juuso Jorvala ajoi luokkavoittoon Vuokatissa

Tervakosken vasta 14-vuotiaan Juuso Jorvalan vauhti sen kuin kiihtyy.

Jorvala onnistui kartturinsa Marko Salmisen kanssa junioreiden SM-ralliin Vuokatissa Sotkamossa Nissan Micrallaan. Hän ajoi pohja-ajat omassa luokassaan (luokka 2) kaikilla kolmella erikoiskokeella ja luokkavoitto tuli ylivoimaisesti. Nuorten kokonaiskilpailussa kaksikko Jorvala–Salminen oli toinen.

Vuokatin ralli ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan järjestelyiltään. Teiden huono kunto, kisan lyhyys ja tulospalvelun takkuaminen harmittivat kilpailijoita. Teiden huonon kunnon takia ralli lyheni kolmeen erikoiskokeeseen.

Jorvalankin kilpailu oli saada nolon alun, kun katsastuksessa havaittiin auton sammuttimien leimojen olevan vanhentuneita. Sammuttimet oli hankittu tänä vuonna, mutta niiden päiväykset olivat olleet jo hankintahetkellä elinkaarensa puolivälissä.

Jorvalan huolto onnistui kuitenkin hankkimaan uudet sammuttimet ja auto saatiin taipaleelle.

Nuorta Jorvalaa auttanut ja opastanut Pasi Törmä oli Vuokatin rallin aikaan ajamassa itse Kenian mestaruussarjaa. Törmä oli kuitenkin hankkinut nuoren kuskin kartturiksi ammattitaitoisen Salmisen.

Jorvalan katseet kääntyvät seuraavaksi Naantalissa 10. lokakuuta ajettavaan seuraavaan ja tämän vuoden viimeiseen junioreiden SM-ralliin.

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020