Uutiset

Juuso Kainulaiselle hattutemppu

Lammin Salibandy näytti Divarin ääripäiden tasoeron ja sarjakakkonen otti selkeän kotivoiton sarjajumbo SBS Maskusta maalein 9–3 (3–1, 4–1, 2–1).

Avauserää vieraat sinnittelivät mukana ja kuittasivat tasoihin 1–1 vielä ajassa 17.14, mutta parilla pikamaalilla LaSB nousi taukojohtoon ja jatkoi menoaan toisessa erässä.

Masku oli matkassa vain 12 kenttäpelaajan voimin. LaSB puolestaan pyöritti peliä kolmella ketjulla ja antoi peliaikaa kaikille 18 mukana olleelle kenttäpelaajalleen.

Maalissa Kaapo Kettunen pelasi jälleen vahvan ottelun ja otti muutamia tärkeitä torjuntoja, kun vieraat hakivat vastaiskuilla osumia.

– Hyvä peli joukkueelta. Nämä ovat aina vaikeita otteluita, kun vastustaja keskittyy vain puolustamaan ja vastaiskuihin. Meillä pallonopeus ja avauskuviot toimivat ja ratkaisivat voiton. Samoin maalissa Kaapo oli taas hyvä, veskalle tällainen on myös paha peli, summasi LaSBin valmentajista Kalle Tyrkäs.

Vanhin veljeksistä esille

Ykkössentteri Heikki Hätösen loukkaantumisen myötä LaSB on kahdessa viime pelissään muutellut ketjujaan. Valmennuksen mukaan se ei kuitenkaan ole ongelma.

– Meillä on ollut useita vuosia sama pelikirja. Pelaajat tietävät systeemin ja pystyvät tarvittaessa pelaamaan eri paikoilla. Poissaolojen takia meillä on tällä kaudella ykkösketjussakin kiertänyt useampi kaveri ja samoilla miehillä pääosin on edetty, Tyrkäs painotti.

Maskua vastaan Tino Nivala (1+1) pelasi sentterinä ja laidoilla aloittivat Juuso Kainulainen ja Roope Kainulainen, joka jäi varotoimena jalkavamman takia pois ensimmäisen erän jälkeen ja hänen paikalleen tuli Vili Näveri.

Aiemmin kolmosketjussa pelannut Juuso Kainulainen (3+0) kiitti vastuusta ja iski hattutempun. Kainulainen on tuttu nimi hämäläisissä salibandypiireissä, mutta Juuso on harvemmin ollut esillä.

– Viisi veljestähän meitä on ja minä olen vanhin. Minun piti itse asiassa huilata tämä peli, mutta kutsu kävikin poissaolojen takia, 23-vuotias tehomies kertoi.

– Vaikka olimme ennakkosuosikki tähän peliin, olimme hereillä alusta asti. Totta kai vastustajan puolustava taktiikka osaltaan vaikutti vauhtiimme, mutta hyvin peli kulki. Kiva oli pelata ykkösketjussa ja hattutemppu tietysti nostaa itseluottamusta. Siinä näkee, että hyvin pystyy pelaamaan tällä tasolla. Saa nähdä, miten ketjut jatkossa muodostetaan.

Kakkosketju pelasi tutussa koostumuksessa ja Rasmus Kainulainen nakutti tehot 2+3 Jussi Toitturin (2+1) ja Arttu Koiviston (1+0) kanssa.

Kotietu tavoitteena

Tammikuussa LaSB urakoi kahdeksan peliä, joista saldoksi tuli viisi voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Runkosarjaa on jäljellä viisi ottelua.

LaSB jatkaa sarjassa toisena neljä pistettä kärkijoukkue Steelersistä. Takana vaanii neljän pisteen päässä helsinkiläinen M-Team, jolla on kolme peliä vähemmän pelattuna kuin hämeenlinnalaisjoukkueilla.

Tälle kaudelle uudistuksena runkosarjan jälkeen kahdeksan parasta pelaavat pudotuspelit, joissa jatkopaikat ratkeavat paras kolmesta järjestelmällä.

– Tiukka tammikuu on nyt takana ja seuraava pelimme on kahden viikon päästä. Play off-peleihin kotietu on tavoitteena ja tärkeää olisi olla kahden joukossa runkosarjassa. Ensimmäisen ottelun merkitys korostuu, kun sarja on heti sen jälkeen katkolla, Tyrkäs korosti. (HäSa)

Asiasanat