fbpx
Uutiset

Juuso Väisänen hakee mitaliketjuunsa huipennusta

Hämeenlinnan Voimisteluseuran Juuso Väisänen, 29, on ollut aerobicin arvokisojen kestomenestyjä jo vuosia. Hänen uransa paras saavutus, MM-hopea, napsahti palkintokaappiin lokakuussa Australiasta.

Väisänen suunnittelee myös jatkavansa ja tavoittelee uran huipennukseksi mestaruutta.

-Tosi hyvät fiilikset, kun pystyin voittamaan MM-kisoissa kaksi sellaista kaveria, joille olen aiemmin hävinnyt. Ei jäänyt kuin yksi sija hampaankoloon, sanoi Väisänen.

-Nyt on semmoinen fiilis, että olisi kiva jatkaa uraa, yrittää tehdä vielä parempi ohjelma ja klaarata ensi vuonna koko homma. Kiva olisi tavoitella kultaa.

-Olen miesporukassa melkein vanhimpia, joten kokemusta riittää. Tosin nuoria haastajia on tulossa lisää, mutta saumat voisi olla kirkkaimpaankin mitaliin, Väisänen pohti.

Espoossa asuva Väisänen esiintyi HämVS:n joulunäytöksessä lauantaina Jukolan koulun liikuntasalissa. Voimisteluseuran telinevoimistelijat ja osa jumppakoululaisista näyttivät myös voimistelun mallia runsaslukuiselle yleisölle.

Voimisteluseuran toinen joulunäytös on ensi keskiviikkona Hämeenkaaressa, jossa esiintyvät edustajat rytmisestä voimistelusta, joukkuevoimistelusta ja osa jumppakouluryhmistä.


Lyhennetty versio MM-ohjelmasta

Väisänen esitti lauantaina osittain saman ohjelman, jolla hän voimisteli MM-hopean.

-Vähän lyhensin tätä ohjelmaa normaalista kahdesta minuutista puoleentoista minuuttiin. En ole enää ihan siinä kunnossa, että pystyisin vetämään täyden ohjelman. Liikkuvuus kärsii, kun ei ole ollut kovaa treeniä. Myös kestävyyttä pitää olla parin minuutin ohjelmaan, Väisänen sanoi.

Väisänen painottaa, että kisaohjelma on jaettu neljään puolen minuutin jaksoon.

-Tuomaristo haluaa nähdä neljä tasaista osaa. Kesän EM-kisojen jälkeen kysyin palautetta ohjelmastani, miten voisin sitä parantaa. Vaihdoin liikkeiden paikkoja ohjelman sisällä, EM-pronssille Italiassa kesäkuussa yltänyt Väisänen sanoi.

-MM-kisaohjelmani oli sellainen, mitä tuomaristo halusi. Laji on kehittynyt paljon viimeisten vuosien aikana. Ohjelman rakenne on isoin muutos.


Insinöörin työt ja urheilu sopivat yhteen

Automaatioinsinööri Väisänen työskentelee raumalaisfirma CLS-Engineering Oy:n Espoon konttorissa.

-Mielenkiintoista hommaa. Suunnittelutyötä eri projekteissa. Työni sopii hyvin urheilun kanssa. Töiden jälkeen käyn vähän lepäämässä ja sen jälkeen lähden iltatreeneihin, Väisänen kertoi.

Yhteensä kuusi arvokisamitalia voittanut Väisänen aloitti uransa kymmenisen vuotta sitten. Hänellä on kasassa yksi hopea ja kaksi pronssia sekä MM- että EM-kisoista.

-Pelasin yli parikymppiseksi pesäpalloa. Täällä on minunkin taustani, sillä kävin telinevoimistelukoulun ja sen jälkeen aloin treenaamaan kilpa-aerobicia. Laji sopi hyvin minun tyyppiselle urheilijalle, sillä pystyin tekemään niitä liikkeitä, joita tarvitaan.

-Moni suomalainen on päässyt mestariksi, vaikka lajin aloitus on ollutkin varsin myöhään. Nykytrendi on se, että 19-vuotiaat ovat mestareita. Liikkuvuus on älytön, kun on pienestä pitäen tehnyt lajia.


Hämeenlinna on tuttu paikka

Vaikka Väisänen on jo pitempään asunut Espoossa, Hämeenlinna on hänelle yhä tuttu ja viihtyisä paikka.

-Aika usein tulee täällä käytyä, sillä vanhempani ja vaimon vanhemmat asuvat Hämeenlinnassa. Paljon tulee vietettyä viikonloppuja täällä. Tästä näytöksestä suuntaan vaimon vanhempien mökille Kankaistenjärven rannalle, Väisänen suunnitteli.

Hämeenlinnan Voimisteluseuran suunnitelmissa on pienen suvantovaiheen jälkeen kilpa-aerobicvalmennuksen käynnistäminen uudestaan. Ajankohta on vielä pohdinnassa. (HäSa)

Menot