Uutiset

Juuso Väisänen on valmiina puolustamaan mestaruuttaan

Hyvinkääläisen Juuso Väisäsen, 32, kevät on ollut tänäkin vuona kiireistä aikaa. Tanssiseura Hämeenlinnan seudun Pivotkerhon riveihin siirtynyt kilpa-aerobiccaaja valmistautuu jo uransa kolmansiintoista FISAF-liiton Euroopan mestaruuskisoihin.

Väisäselle EM-kisamatkat eivät ole olleet mitään turistireissuja, sillä mies tavoittelee neljättä perättäistä EM-kultaansa. Uuden ohjelmansa Dordrechtissa Hollannissa esittelevä Väisänen lukeutuu tänäkin vuonna kisan suosikkeihin.

– Kyllä kokemus on valttia meidän lajissamme, vaikka pari nuorempaa haastajaa yrittääkin taas syrjäyttää vanhat taiturit, Väisänen nauraa.

Väisäsen lisäksi mestaruudesta vahvimmin taistelevat ranskalainen Judicael Lessman ja sveitsiläinen Nikolaj Stukalin. Lessman ylsi viime kevään Wienin EM-kisoissa hopealle ja Stukalin pronssille.

– Saa nähdä missä kunnossa haastajani ovat. Itselläni valmistautuminen kisoihin on sujunut jälleen kerran ihan hyvin. Osallistuin ensimmäisen kerran EM-kisoihin vuonna 2003 ja olen sen jälkeen ollut kunnossa joka kevät. Olen välttynyt loukkaantumisilta ja ehkä juuri sen takia omaan juttuun keskittyminen on sujunut aina erittäin hyvin, Väisänen pohtii.

Väisänen on pyrkinyt uusimaan ohjelmaansa vähintään kerran kaudessa. Vauhdikkaita elementtejä yhdistelemällä hän on koonnut EM-lavalle toimivan esityksen.

– Uusi ohjelmani on tanssillisempi kuin aiemmissa kisoissa. Pyrin pitämään hauskaa ja menemään eteenpäin rennosti. Intensiteettiä ei pidä kuitenkaan unohtaa, eli liikkeestä toiseen pitää siirtyä todella vauhdikkaasti, Väisänen kuvailee.

Pivotkerhon miehen urakka EM-lavalla alkaa keskiviikkona tuttuun tyyliin alkukilpailulla. Semifinaali ja finaali ovat ohjelmassa torstaina.

– Finaalit ovat nykyisin aina myöhään illalla. Sillä saadaan luotua ilmeisesti enemmän tunnelmaa kisapaikalle, Väisänen sanoo.

Väisänen on kotoisin Hämeenlinnasta, mutta on asunut jo pitempään Hyvinkäällä. Tänä keväänä Väisäsen perhe kuitenkin muuttaa takaisin Hämeenlinnaan.

– Kotikonnuille on aina kiva palata, Väisänen muistuttaa.

Juuso Väisänen on menestynyt myös MM-areenalla. Viime syksyn Prahan kisoissa hän oli hopealla.

– MM-lavalla olen saavuttanut kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Tänä vuonna kisat ovat kaukana Martiniquella Karibianmerellä. Olin siellä MM-kisoissa vuonna 2009, jolloin ylsin neljänneksi, ja mestaruuden nappasi vanha harjoituskaverini Jouni Väisänen. Sinne olisi hieno palata mitalijahtiin, mutta katsotaan nyt ensin, miten EM-kisat sujuvat, Väisänen pohtii. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic