Uutiset

Juuso Väisänen puolustaa mestaruuttaan Wienissä

Hämeenlinnan Voimisteluseuraa edustava Juuso Väisänen, 31, tavoittelee kolmatta perättäistä mestaruutta torstaina Wienissä Itävallassa käynnistyvissä kilpa-aerobicin EM-kisoissa. Tämänvuotisiin FISAF-liiton kisoihin Väisänen lähtee uudistuneen ohjelman siivittämänä, joka on vaihteeksi miehen omaa käsialaa.

– Viime vuonna kilpailin australialaisen koreografin Vivienne Lattimoren suunnittelemalla ohjelmalla, mutta nyt haluan kokeilla taas omiakin kuvioita. Olen uusinut muutamia liikkeitä ja hyppyjä entistä liikkuvammaksi. Varsinkin MM-kisoissa on tärkeää näyttää notkealta kovien australialaisten haastajieni joukossa. Osaan yhdistellä jo aika hyvin aiempien vuosien ohjelmien osia, sillä olen tehnyt yhteistyötä koroegrafia-jutuissa Lattimoren lisäksi myös vanhan kilpakumppanini Jouni Viitasen kanssa, Väisänen muistuttaa.

EM-areenalla Väisänen kohtaa tänäkin vuonna muun muassa kovat Tshekin edustajat.

– Tshekistä on tullut jo vuosia kovia nimiä, mutta osa vanhoista kavereista alkaa siirtyä jo sivuun. Heillä on kuitenkin yksi uusi kaveri, joka pitäisi olla todella kova tekijä, Väisänen kertoo.

Väisäsen urakka EM-kisoissa alkaa torstain alkukilpailulla. Semifinaalit ja finaali ovat vuorossa perjantaina.

Tuore isä

170-senttinen ja 73-kiloinen Väisänen on menestynyt myös MM-kisoissa. Hopeaa hän sai vuonna 2011 ja pronssia viime vuonna.

– Viime kausi oli hyvä sekä EM- että MM-tasolla. Samaan pyrin tänäkin vuonna, vaikka elämässä on nykyään paljon muutakin kuin vain työ ja urheileminen. Minusta tuli nimittäin pääsiäisenä pienen tytön isä. Treenaamaan olen kuitenkin päässyt ihan hyvin isyyslomalla – ja onhan se ihan hienoa tulla kotiin harjoituksistakin, kun kotona odottaa vaimon lisäksi pieni vauva, joka saa nimenkin vasta EM-kisojen jälkeen, Väisänen kertoo.

MM-kisat Venäjällä

Väisäsellä on edessään tänäkin vuonna kahdet arvokisat. EM-kisojen jälkeen HämVS:n mies suuntaa katseensa Moskovassa järjestettäviin MM-kisoihin.

– Ne kisat ovat EM-kisoja paljon suurempi tapahtuma. MM-tasolla minulta puuttuu edelleen kirkkain mitali, mutta katsotaan nyt, mihin kuntoon pääsen syksyksi, Väisänen pohtii. (HäSa)

Asiasanat

Mainos