Uutiset

Juuso Väisänen taituroi Kanta-Hämeen ykköseksi

Juuso Väisäsen, 30, pitkä ja komea ura toi kauniin palkinnon viime kesänä. Hämeenlinnan Voimisteluseuraa edustava Väisänen voitti Fisaf-liiton kilpa-aerobicin Euroopan mestaruuden. Samalla hän saavutti uransa ensimmäisen arvokisavoiton.

Marraskuun MM-kilpailuissa Väisänen oli taas paras eurooppalainen. Se toi kuitenkin ”vain” neljännen sijan. Australian kilpailijat ottivat kisoissa kolmoisvoiton.

Väisäsen komea kausi sai kruununsa vähän ennen joulupukin tuloa. Hämeen Sanomien urheilutoimikunta valitsi hänet yksimielisesti Kanta-Hämeen vuoden 2012 urheilijaksi.

– On hienoa saada tällainen arvostus. Paljon ei minua olekaan viime aikoina muisteltu. Lähinnä olen mennyt kilpailuihin ja palannut sieltä mitali kassissani, sanoo Väisänen hymyssä suin.

Tosin viime kesältä Väisänen muistaa yhden tilaisuuden lämmöllä.

– Hämeenlinnan kaupunki järjesti Euroopan mestaruuteni jälkeen minulle tilaisuuden. Sain istuskella kaupungin päättäjien kanssa ja sain myös kaupungilta muistopalkinnon. Se oli hieno homma kaikkineen, Väisänen kertoo.

Väisänen ei ole tällä hetkellä kantahämäläinen, vaikka hänellä onkin vahva side Hämeenlinnaan. Maan paras kilpa-aerobicin miesedustaja asuu Hyvinkäällä. Hän edustaa kuitenkin Hämeenlinnan Voimisteluseuraa.

– Aloitin telinevoimistelussa Tarmossa. Silloin olin ala-asteikäinen, muistaakseni kymmenvuotias. Kilpa-aerobicin aloitin 16–17-vuotiaana. Aina olen edustanut Hämeenlinnan Voimisteluseuraa.

Väisäsen toinen laji Hämeenlinnan vuosina oli pesäpallo.

– Paukussa pelasin pesistä pienestä pitäen. Miesten joukkueemme oli parhaimmillaan Suomensarjassa. Joukkueessa olisi ollut potentiaalia. Kun Ville-Veikko Sulin-Saaristo oli pelinjohtajamme, homma oli hyvällä mallilla, Väisänen muistelee.

Hän muutti Hämeenlinnasta opiskelun takia pääkaupunkiseudulle vuonna 2002.

– Aloitin silloin opiskeluni teknisessä ammattikorkeakoulussa. Jokin aika sitten muutimme vaimoni kanssa Hyvinkäälle. Kolmostietä on tullut vuosien aikana ajettua paljon. Side Hämeenlinnaan on aina vahva. Vaimoni on kotoisin Hämeenlinnasta, vanhempani ja appivanhempani asuvat kaupungissa, Väisänen selvittää.

Urheilutoimikunta

Kanta-Hämeen parhaan urheilijan valitsee Hämeen Sanomien urheilutoimikunta. Sen puheenjohtaja on Jussi Ala-Nikkola. Urheilutoimikuntaan kuuluvat lisäksi Esko Aaltonen, Päivi Joenmäki, Marko Palo ja Mauno Töllikkö. Hämeen Sanomien urheilutoimituksen esimies Timo lainesalo on toimikunnan sihteeri.

Kanta-Hämeen vuoden urheilijaksi valittavan on joko asuttava Kanta-Hämeen maakunnassa tai edustettava kantahämäläistä urheiluseuraa. (HäSa)

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic