Uutiset

Juuso Väisänen ylsi hopealle EM-lavalla

Hämeenlinnan seudun Pivotkerhon Juuso Väisänen saavutti hopeaa kilpa-aerobicin Fisaf-liiton EM-kilpailuissa Hollannin Dordrechtissa. Myöhään torstaina päättyneessä finaalissa mestaruuden vei ranskalainen Judicael Lessmann. Kolmanneksi ylsi sveitsiläinen Nikolaj Stukalin.

Viime vuoden hopeamitalisti Lessmann otti ensimmäisen arvokilpailuvoittonsa. Miesten kisan kärkikolmikko arvioitiin samaan järjestykseen myös alkukilpailussa ja semifinaalissa. Kolminkertaisen Euroopan mestarin Väisäsen ja Lessmannin kamppailu oli todella tasainen.

Naisten mestaruuden vei saksalainen Monika Zimmermann. Suomen Tiina Karjalainen-Kihlman ylsi välierään ja sijoittui 11:nneksi.

Joukkuesarjassa oululaistrio Anni Halonen, Annika Saastamoinen ja Heli Lehtinen sijoittui kahdeksanneksi.

Juuso Väisänen, 32, oli tyytyväinen finaalisuoritukseensa.

– Se meni ihan hienosti. Tuloksesta täytyy kuitenkin tehdä tarkat arviot palautteen perusteella, sillä näissä kisoissa oli vain viiden tuomarin paneeli, jolloin aerobicin osa-alue korostui. Olin nimittäin voittajaa parempi taitoa vaativissa tekniikkaosa-alueella, Väisänen muistutti.

Lessmannin ohjelma oli nopeatempoisempi ja ehkä hieman taiteellisempi kuin Väisäsen, jolla oli taas paremmin tekniikka hallussa. Väisäsellä oli uusi kilpailuohjelma, jossa oli myös enemmän nopeutta ja liikkumista kuin aiemmin.

Kolmanneksi sijoittunut Stukalin esiintyi myös ajoittain hyvin, mutta hänen esiintymisessään on vielä petrattavaa.

Juuso Väisäsen seuraava tavoite on syksyllä käytävissä MM-kisoissa. Ne järjestetään tänä vuonna Mauritiuksella Karibialla.

– MM-kisoihin pitää vielä hioa ohjelmaa ja myös harjoitella kovaa, Väisänen suunnitteli.

Asiasanat

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic