Uutiset

Juuso Väisäselle jälleen aerobicin MM-hopeaa

Hämeenlinnalainen Juuso Väisänen, 34, ylsi tänäkin vuonna mitaleille FISAF-liiton kilpa-aerobicin maailmanmestaruuskisoissa. Hämeenlinnan seudun Pivotkerhon mies sai kaulaansa hopeisen mitalin Wienissä Itävallassa käydyissä MM-kisoissa.

Jo kolmetoista vuotta aerobicin kansainvälisessä kärjessä viihtyneelle Väisäselle MM-hopea oli jo uran neljäs. Aiemmat hopeansa hän on pokannut vuosina 2011, 2014 ja 2015. MM-kisoissa Väisänen on ollut lisäksi kolme kertaa pronssilla. EM-kisoissa Väisänen on saavuttanut kolme kultaa, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia.

Maailmanmestaruutta Wienissä juhli ranskalainen Judicael Lessman, joka nousi Väisäsen ohi perjantai-illan finaalissa. Lessman voitti viime keväänä Euroopan mestaruuden.

MM-pronssia miesten yksilökisassa sai tänä vuonna belgialainen Jeremy Delmotte. Hän oli samalla sijalla myös torstain semifinaalissa.

Väisänen onnistui finaalisuorituksessaan hyvin, mutta jäi yhdellä tuomariäänellä hopealle.

– Osan ohjelman liikkeistä tein jopa paremmin kuin semifinaalissa, mutta se ei ihan riittänyt kärkisijaan. Ihan tarkkaan en kuitenkaan tiedä, missä minun olisi pitänyt parantaa suoritustani, sillä en saanut palautetta tuomareilta. Mestaruudesta käytiin kuitenkin tänäkin vuonna tiukka kisa ainakin taiteellisen osaamisen alueella, sillä toinen tuomareista piti enemmän minun ohjelmastani ja toinen Lessmanin, Väisänen kertoi.

Väisänen korostaa tuomaripalautteen merkitystä osana kisoihin valmistautumista.

– Sitä pitäisi saada paljon enemmän, sillä se helpottaisi harjoittelua. Olen kilpaillut useana vuonna vain EM- ja MM-kisoissa, jolloin palaute jää väkisinkin aika vähäiseksi, Väisänen pohtii.

Tänä vuonna Väisänen kilpaili vain MM-kisoissa.

– Kevään tauon jälkeen oli mukava olla taas lavalla, vaikka se kulta jäikin taas saavuttamatta. Nyt pitää hieman pohtia uran jatkamista. Saattaa olla, että saan uutta sykettä menooni ensi kaudella, jolloin ohjelmiin on luvassa joitakin sääntömuutoksia. Ilmeisesti liikkeet vähenevät ja ohjelman aikakin lyhenee. Uudistuksilla yritetään saada nuoria innostumaan lajista, Väisänen arveli.

Wienin MM-kisojen naisten sarjan voitti australialainen Allira Bull. Suomen Tiina Karjalainen-Kihlman sijoittui 10:nneksi.

Naisten joukkuekisassa Suomi oli viides. Joukkueessa esiintyivät Karjalainen-Kihlman, Linda Paso, Aino Aavanen. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic