Uutiset

JYP antoi kyytiä HPK:n naisille

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten kotikausi on alkanut heikosti. Viime sunnuntaina ensimmäisen kotipelinsä Bluesille 7–1-hävinnyt HPK sai tällä kertaa kyytiä Jyväskylän JYPiltä maalein 8–3 (3–1, 1–0, 4–2).

HPK:n päävalmentaja Jarkko Julkunen ei säästellyt sanojaan tappion jälkeen.

– Nyt petti kaikki. Meillä pettivät maalinteko, maalinedusta-, maalivahti- ja joukkuepeli. Olimme paikalla, mutta emme olleet pelissä, päävalmentaja sanoi.

Hän ei osannut kuitenkaan heti tappion jälkeen kertoa syytä heikkoon kotipeliin.

– Voi sen kun tietäisi ja näiden sielunmaisemaan pääsisi. Selät suoristuvat heti yhden tai kahden maalin jälkeen. Haetaan selityksiä ja tekosyitä joka paikasta. Joukkue ei ole löytänyt identiteettiään ja ennen kaikkea tämä ei ole tällä hetkellä joukkue, Julkunen suomi.

Palavereita pidetty

Valmentajan mukaan palavereita on pidetty ja niitä täytyy pitää lisää.

– Tuntuu, ettei asiaa ole kuitenkaan sisäistetty. Lauantaina (vierasottelu Kuortaneella) oli kuvaavaa, että meillä oli 53 hengen bussi, eikä meidän 20. pelaaja mahtunut istumaan kuin kuskin viereen, kun kaikilla on omat paikat. Se kuvastaa joukkuehenkeä, Julkunen täräytti.

Hän muistutti, ettei Kerho ole huono joukkue.

– Tilanne on se, että joukkue on helkkarin lahjakas, mutta ovatko pelaajat valmiita tekemään tarvittavaa työmäärää, valmentaja jyrähti.

Leinonen teki kaikki maalit

HPK:sta onnistui maalinteossa ainoastaan Emmi Leinonen, joka sai kiekon kolme kertaa JYPin maalissa pelanneen Tiina Ranteen selän taakse.

– Eihän se kovin hyvää kerro, kun tulostaululle katsoo. Meidän pitäisi olla vahvempia omassa päässä varsinkin maalin edessä. Oman maalin edestä tehtiin kolme tai neljä osumaa. Myös itse pitäisi olla parempi toisessa päässä ja laittaa kiekot samalla tavalla maaliin kuin vastustaja tekee, Leinonen sanoi.

Ranne torjui ottelussa 33 kertaa. Maija Hassinen-Sullanmaalle torjuntoja kertyi 39.

Leinonen muistutti, että HPK:n kotipelien hankaluudet alkoivat jo viime kauden lopussa.

– Silloin hävisimme täällä välierissä Bluesille 9–1. Nyt meillä on ollut kaksi kotiottelua ihan samanlaisia. Tuntuu, että selkäranka katkeaa heti ensimmäisessä erässä, kun vastustaja tekee pari maalia. Meidän pitäisi psyykata itseämme paremmin ja muistaa, että peli kestää 60 minuuttia. Maalivahtia pitää auttaa ja pelata omaa peliä. Emme ole yhtään huonompia kuin muutkaan, Leinonen muistutti.

Omat maalit eivät hyökkääjää lohduttaneet.

– Ovathan ne pisteitä, mutta omat pisteet eivät lohduta, kun joukkue ei saa niitä yhtään. Ensi viikonloppuna pitää miettiä omaa ja joukkueen peliä, että saamme myös joukkueelle pisteitä, hyökkääjä suunnitteli. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic