fbpx
Uutiset

JYP antoi kyytiä HPK:n naisille

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten jääkiekkojoukkue kärsi kauden avaustappionsa, kun SM-sarjan suursuosikkeihin kuuluva jyväskyläläinen JYP otti siitä voiton maalein 7–3 (1–2, 3–0, 3–1).

Vierasjoukkueena omassa kotihallissaan Metritiski-areenassa SM-sarjan avausturnauksen toisena päivänä pelannut Kerho oli ottelussa kunnolla mukana vain ensimmäisen erän ajan. Se johtikin 20 minuutin pelin jälkeen Maija Otamon (1+1) ja Susanna Tapanin maaleilla 2–1, mutta jäi kahden seuraavan erän aikana kyydistä. JYP nakutti toisessa ja kolmannessa erässä kuusi maalia, eikä ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä enää kolmannen erän alun Sari Kärnän 5–2-maalin jälkeen. Tiina Saarimäen 7–3-kavennus kymmenen sekuntia ennen ottelun loppua oli laiha lohtu.

HPK:n päävalmentaja Vesa Mäkinen vakuutti ottelun jälkeen, että Kerho kirii kauden aikana tasoeron jyväskyläläisiin kiinni.

– JYP oli todella kova. Se on vahvistunut viime kaudesta, ja rosterissa on kaksi kentällistä maajoukkuepelaajia. Saamme tehdä todella paljon työtä, jotta otamme eron kiinni jossain vaiheessa, mutta ihan varmasti sen otamme, hän sanoi.

Päävalmentajan mielestä Kerhon pelissä näkyi vielä ensimmäisen tosipelien viikonlopun jännitys.

– Siinä näkyi myös se, kuinka käsittelemme tappiotilannetta ja lähdemme tekemään sen jälkeen peliä. Se ei ollut ihan kohdallaan tänään. Tarvitsee sanoa myös se, että tietyt koostumukset elivät vielä ja hakevat muotoaan, Mäkinen sanoi.

Mäkisen mielestä suurin ero joukkueiden välillä on kiekkovarmuudessa.

– Lisäksi jotkut pelaajamme ovat vielä keskenkuntoisia. Tempo ei riitä koko kuudenkymmenen minuutin ajaksi, vaan hiipuu ottelun edetessä. Sitä työstämme, meillä on edessä pitkä kausi, ja nyt olemme nähneet, millä tasolla Suomen huippujoukkue tällä hetkellä pelaa, hän muistutti.

HPK:n ja JYPin välinen ottelu oli sunnuntaina turnauksen ainoa reiluun voittoon päättynyt peli. KalPa voitti Metritiski-areenan toisessa ottelussa KJT:n 3–2. Ritariareenan kummassakin ottelussa ratkaisu nähtiin jatkoajalla. HPK:n vuoden 2011 mestarijoukkueessa pelannut Annina Rajahuhta ratkaisi Bluesille 2–1-voiton. Ilves puolestaan otti 4–3-voiton Kuortaneesta Satu-Annika Parkusjärven jatkoaikaosumalla. HäSa

Asiasanat

Menot