Uutiset

JYPin johtomaali herätti HPK:n naiset

JYPin Saila Saari teki toisessa erässä reilussa minuutissa kaksi maalia ja siirsi joukkueensa johtoon Kerhoa vastaan.

Saaren maalit herättivät peliä täysin hallinneen HPK:n. Riikka Noronen tasoitti pian ja Salla Rantanen vei HPK:n johtoon. Maalit tulivat alle minuutissa ja JYPin parhaat eväät oli syöty.

Ainakin vuorokaudeksi naisten SM-sarjan kärkeen siirtyneen HPK:n kaikki kaikessa oli ketju Sanna Lankosaari (1+1)-Noronen (2+1)-Venla Hovi (1+2). Se pyöritti peliä lähes joka vaihdossaan JYPin puolustusalueella ja loi solkenaan tilanteita. Ketjun ainoaksi miinukseksi voi lukea maalipaikkojen hukkaamisen. Paikkoja oli nimittäin todella paljon.

-Rupeaa peli maistumaan, kun olen kunnossa. Yhteinen sävel on löytynyt ketjukavereiden kanssa. Heidän kanssaan on helppo pelata, jutteli Noronen pelin jälkeen.

Noronen myönsi, että toisessa erässä Kerho nukahti hetkeksi.

-Otimme tyhmiä jäähyjäkin. Kai se vähän herätti, kun vastustaja meni johtoon, hän tuumi.

HPK kohtaa sunnuntaina sarjan kärkiottelussa Tampereen Ilveksen. Ottelu alkaa kello 14 Metritiski-areenassa.

-Ei se ollut vielä mielessä. Tämä on tasainen sarja ja peli kerrallaan on mentävä eteenpäin. Ilvestä vastaan on tiedossa kova ottelu. Meidän on annettava kaikkemme, jotta otamme kolme pistettä sunnuntaina, Noronen mietti.

Eri säännöt eri joukkueilla

Norosen ketjun laituri Venla Hovi jätti lauantain pelin kesken kolmannessa erässä. Hän satutti jalkansa.

-Ei siinä varmaan mitään pahempaa sattunut. Kyllä Venla varmaan pelaa sunnuntaina, uskoi HPK:n naisten joukkueen päävalmentaja Tuomo Nukari.

Nukarin mukaan Kerho otti voittonsa vaihteeksi vaikeimman kautta.

-Jo ensimmäinen erä oli yhtä maalia. Kaikki kentälliset pyörittivät silloin peliä JYPin päädyssä.

Tuomarilinja kismitti Nukaria. JYP sai koukkia ja repiä kiekollista vastustajaa mielin määrin.

-Ensimmäinen erä pelattiin JYPin päädyssä, mutta meille vihellettiin kolme jäähyä. Tässä sarjassa eri joukkueilla on eri säännöt. Taitavat kärsivät linjasta. Jos naisten SM-sarjan arvostusta halutaan lisätä, LoKV:n kaltaiset joukkueet (murskatappioita kerta toisensa jälkeen) ja tällaiset tuomarit (Jenni Visala ja Mira Petell) on saatava sarjasta pois.

Maalivahtien torjuntatilasto kertoo oleellisen pelistä: JYPin Meeri Räisänen piti lukemat siedettävinä 54 torjunnallaan, HPK:n maalia vartioinut Katja Jäppinen torjui 14 laukausta. (HäSa)