Uutiset

JyPK liian kova Härmän naisille

Tolpasta sisään tai tolpasta ulos. Harvoin ovat Kaurialan stadionin maalikehikot joutuneet vastaavanlaiseen pommitukseen kuin tiistaina naisten Ykkösen pohjoislohkon ottelussa, jossa Hämeenlinnan Härmä emännöi Jyväskylän Pallokerhoa. Härmä tulitti tolppia ja ylärimaa, JyPK puolestaan osui kehikkojen väliin ja vei pisteet Päijänteen rannalle lukemin 5–2 (3–1).

– Niinhän sitä sanotaan, että tolpat ovat maalivahtien parhaat kaverit. Naisten puolesta harmittaa huono tuuri maalipaikoissa, mutta pelinä tämä oli yksi kauden parhaista, arvioi Härmän päävalmentaja Jussi Laihanen.

Tulos tietää kuitenkin todennäköisesti sitä, että Härmän kausi jatkuu alemmassa jatkosarjassa.

Vieraat vahvoja ottelun alussa

JyPK johti ottelua reilun puolen tunnin pelin jälkeen jo 3–0. Kotijoukkuetta kiusasi erityisesti Miina-Maija Tapaninen, joka teki itse ottelun avausmaalin ja alusti Emmi Mannisen tekemän 2–0-maalin.

Härmällä ei käynyt edes tuuri kahden maalin takaa-ajoasemassa. Hyökkääjä Alisa Ollikainen laukoi kaksi kertaa peräkkäin tolppaan ja lopulta pallo pysähtyi kuin taikaiskusta jyväskyläläisten maaliviivalle. Muutama minuutti tästä, ja pallo oli taas Härmän maalissa. Pahan keskialueen pallonmenetyksen seurauksena Jyväskylän Pallokerhon maalipyssy Marika Ritvanen vei vieraat jo kolmen maalin karkumatkalle.

Suvi Saalimo toi kuitenkin Härmän vielä jakson lopulla kahden maalin päähän Sari Lapikiston hyvästä tarjoilusta. Toisen jakson alkupuolella Härmällä oli loistava mahdollisuus nousta aivan vieraiden kantaan, kun Alisa Ollikainen pääsi laukomaan vihaisesti hyvästä sektorista. Illan epäonnen sankarittaren tykitys päätyi kuitenkin ylärimaan, ja näin JyPK piti kaulansa. Siiri Perälä ja Miina-Maija Tapaninen tekivät vielä maalin naiseen jyväskyläläisille ja Härmän illan toisesta osumasta vastasi Sari Lapikisto.

Härmällä hyvä ilme

Päävalmentaja Laihanen oli ylpeä joukkueensa pelaamisesta.

– Tosi hyvä taistelu naisilta ja myös pallollinen peli oli tämän kauden parasta luokkaa, kun ottaa huomioon vastustajan kovuuden. Pystyimme luomaan laadukkaita maalipaikkoja, joista paremmalla onnella olisimme päässeet peliin vielä hyvin mukaan. Pelit jatkuvat nyt todennäköisesti alemmassa jatkosarjassa, jonne toivottavasti saamme enemmän koti- kuin vieraspelejä, jutteli Jussi Laihanen.

Härmän parhaat tiistai-illan helteessä olivat molemmat laitapelaajat, Sari Lapikisto sekä hieman normaalia ylemmällä pelipaikalla pelannut Laura Långvik. Molemmat ovat hyvällä tavalla röyhkeitä ja fyysisiä pelaajia, joiden kunto kestää 90 minuuttia kelissä kuin kelissä. Myös topparit Iida Laaksi ja Elina Hämäläinen onnistuivat välillä kovankin paineen alla hyvin. (HäSa)

Asiasanat

Menot