Uutiset

Jyväskylä ja Koovee Lumi-Toukolan parhaat

Suunta Jyväskylä otti miesten viestin toisen ja Koovee jo peräti kahdeksannen naisten voittonsa Lumi-Toukolan hiihtosuunnistusviestissä. Molemmat saivat ykkössijansa selkeillä eroilla. Jyväskylä oli viisikolla Anton Sulkula, Misa Tuomala, Tommi Reponen, Joona Viholainen ja Janne Häkkinen lähes neljä minuuttia imatralaista SK Vuoksea nopeampi. IF Femmanin ankkuroi maailmanmestari Staffan Tunis, mutta nopeimmasta osuusajasta huolimatta eroa hopeaan jäi vielä puolisentoista minuuttia.

– Kisa oli heikompi kuin lauantainen ja lopussa tuli vielä minuutin pummikin, Janne Häkkinen harmitteli.

Takaa-ajajana Vuoksen ankkurina ollut lauantain mestari Tuomas Kotro uskoi lähtiessään vielä voittoonkin, mutta tuloksena oli ”kolme pummia ja muutenkin huono veto”.

Naisten kahdeksatta voittoaan juhlinut Koovee kilpaili nelikolla Marika Hara, Liisa Anttila, Johanna Niittymäki ja Hanna-Maija Koski. Heistä kaikkia voittoja on juhlinut vain Niittymäki. Joukkue hallitsi kisaa, sillä Liisa Anttila nosti seuran kärkeen kakkossijalta ja kolmannen osuuden jälkeen seuran johto oli jo yli kolme minuuttia. Ankkuri Koski voi suunnistaa rauhassa.

– Niinhän minäkin luulin, mutta yhtäkkiä totesin, että nyt olen hukassa ja palasin hakemaan uutta vauhtia isolta tieltä. Uskoin jo SK Vuoksen menneen ohi, ihmetteli Koski maalissa.

SK Vuoksi oli toinen 2.17 jäljessä ja Kouvolan Suunnistajat kolmas 24 sekuntia hopeasta. Keli oli öisen lumi ja räntäsateen jäljiltä erittäin nihkeä. Hämeenlinnan Suunnistajat oli kolmikolla Heta Virtanen, Meiju Lehtinen ja Reeta Virtanen D16-sarjan kakkonen. (HäSa)

Asiasanat